Schalke 04 dankzij geweldige comeback terug in de Bundesliga

7 mei 2022, 22:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Schalke 04 keert na jaar afwezigheid terug naar de Bundesliga. De gevallen topclub verzekerde zich zaterdagavond van de titel op het tweede niveau met een overwinning op St. Pauli. Vanzelf ging dat niet: Die Königsblauen hadden een geweldige tweede helft nodig om de 0-2 achterstand bij rust nog om te buigen tot 3-2.

Al het hele seizoen is de strijd om promotie in de 2. Bundesliga enorm spannend. Vijf clubs, onder wie ook St. Pauli, maakten voorafgaand aan deze wedstrijd nog kans op de drie promotieplekken (twee direct, één play-offs). Van hen had Schalke wel de beste papieren en met een zege tegen St. Pauli zou de titel en daarmee dus promotie worden veiliggesteld.

De voorbereidingen voor het kampioensfeest waren dan ook al getroffen, maar het leek compleet anders te gaan lopen. Binnen zeventien minuten stonden de bezoekers al op 0-2. De negentienjarige Igor Matanovic nam beide treffers voor zijn rekening - zijn eerste twee van dit seizoen - allebei op aangeven van Jackson Irvine. Voormalig FC Groningen-verdediger Ko Itakura leek nog in de eerste helft iets terug te doen, maar zijn goal werd afgekeurd.

Waar het er op dat moment niet meer op leek dat Schalke de promotie al deze week kon vieren, wist de ploeg van ook voormalig AZ-speler Thomas Ouwejan (basis) het na rust toch om te buigen. Topscorer Simon Terodde tekende kort na rust vanaf de penaltystip voor de aansluitingstreffer en zou zo'n 25 minuten later ook de gelijkmaker maken. Vanaf dat moment zat Schalke op rozen en in de 78e minuut was het invaller Rodrigo Zalazar die het feest in Gelsenkirchen compleet maakte.