FC Porto sleept dertigste landstitel op prachtige wijze binnen

FC Porto sleept dertigste landstitel op prachtige wijze binnen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 mei 2022 – FC Porto heeft de dertigste landstitel in de clubhistorie zaterdag in stijl binnengesleept. Uitgerekend op bezoek bij rivaal SL Benfica pakte het de drie punten die nodig waren om het kampioenschap definitief veilig te stellen. Dat deed het ook nog eens in de absolute slotfase van de wedstrijd. 

Al sinds oktober ging Porto aan kop in de Portugese competitie, maar uitgerekend op bezoek bij Benfica kon de titel een feit worden. Gemakkelijk zou dat uiteraard niet worden. Benfica - dat wij in Nederland dit seizoen vooral kennen als de beul van PSV en Ajax in Europa - was drie weken geleden nog met 0-2 te sterk voor Sporting, Porto's enige overgebleven concurrent in de titelrace.

Het leek er ook lange tijd niet op dat het Porto in Lissabon zou gaan lukken. Sterker nog: smaakmaker Darwin Nuñez - met 26 goals topscorer van Portugal - leek de wedstrijd de kant van Benfica op te gaan trekken. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Pas in de 94e minuut was het aan de andere kant wel raak. Zaidu Sanusi was het eindstation van een razendsnelle counter en schoot zijn ploeg naar het dertigste landskampioenschap. 

Reacties

gerelateerd