Flemming bewijst met heldenrol toe te zijn aan volgende stap

7 mei 2022, 20:49   Bijgewerkt: 7 mei 2022, 23:04

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een belangrijke stap richting handhaving in de Eredivisie gezet. De ploeg van Sjors Ultee won dankzij doelpunten van Zian Flemming verrassend bij FC Twente (1-2). De aanvallende middenvelder liet in de Grolsch Veste andermaal zien toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière.

Flemming is bezig aan zijn tweede en waarschijnlijk laatste seizoen in dienst van Fortuna Sittard. In januari stond de 23-jarige middenvelder in de concrete belangstelling van Millwall, maar het Engelse bod van naar verluidt 1,3 miljoen euro werd afgewezen. In de zomer lijkt Flemming echter onhoudbaar, ondanks dat zijn contract nog doorloopt tot de zomer van 2024.

In zijn eerste seizoen in dienst van Fortuna kwam Flemming tot twaalf doelpunten. Dat zou zomaar het aantal kunnen zijn waar hij ook dit seizoen op eindigt. De laatste weken is Flemming flink op schot. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Twente scoorde hij drie keer in de laatste vier wedstrijden. Tegen Twente kwamen daar nog eens twee doelpunten bij. Zijn seizoenstotaal is daardoor, met nog twee duels te gaan, elf treffers.

Eerste kans meteen raak

Het duurde een tijdje voordat de wedstrijd in Enschede ontbrandde. Na een weinig enerverende openingsfase waarin veel overtredingen werden gemaakt, viel pas in minuut 25 de eerste kans te noteren. Het was ook meteen raak. Na een voorzet van Ivo Pinto schoot Flemming de 0-1 binnen. Twente werd wakkergeschud door het tegendoelpunt en deed direct bijna wat terug via Ricky van Wolfswinkel, ware het niet dat zijn poging van dichtbij op de lat belandde.

De 1-1 viel even later alsnog. Na een aanval via Dimitrios Limnios en Ramiz Zerrouki schoof Van Wolfswinkel de bal in de lange hoek. Het bleek niet het laatste doelpunt van de eerste helft. Vlak voor rust kwam Fortuna Sittard wederom op voorsprong. En opnieuw was het Flemming die de bal tegen de touwen werkte. Ditmaal deed hij dat uit een vrije trap, die werd gegeven na een licht duwtje van Joshua Brenet in de rug van Mats Seuntjens.

Waar in de eerste helft de kansen spaarzaam waren maar er wel drie doelpunten vielen, was na rust het tegenovergestelde het geval. Met name Twente kreeg veel mogelijkheden, waarbij Vaclav Cerny (lat) het dichtst bij de 2-2 was. Fortuna hield in een verhitte tweede helft echter met hangen en wurgen stand, waardoor het drie zeer belangrijke punten bijschrijft in de strijd tegen degradatie. De Limburgers komen op 32 punten en staan - met een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie - zes punten los van de degradatiezone. Twente moet vermoedelijk nog alle zeilen bijzetten om de vierde plek vast te houden.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Twente: Lars Unnerstall 6,5; Joshua Brenet 6,5, Robin Pröpper 6, Julio Pleguezuelo 7, Gijs Smal 6; Ramiz Zerrouki 6.5, Jesse Bosch 6 (68. Manfred Ugalde 5.5); Dimitrios Limnios 5.5, Michel Vlap 5.5, Vaclav Cerny 5.5 (Virgil Misidjan -); Ricky van Wolfswinkel 6.5

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 7; Ivo Pinto 6.5, Martin Angha 7, Andreas Samaris 7.5, George Cox 6.5 (75. Arianit Ferati -); Deroy Duarte 6.5, Tesfaldet Tekie 6; Tijjani Noslin 5.5 (46. Lisandro Semedo 5.5), Zian Flemming 7.5, Mats Seuntjens 6.5; Paul Gladon 5.5 (Charlison Benschop -)

Man of the match: Zian Flemming

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen