Bundesliga: nog één CL-ticket te vergeven na zege Leverkusen

7 mei 2022, 17:26

Bayer Leverkusen heeft zich zaterdagmiddag verzekerd van het derde Champions League-ticket in de Bundesliga. De ploeg kwam tot twee keer toe in de problemen tegen Hoffenheim, maar stapte na negentig minuten definitief als de nummer drie van Duitsland van het veld. De strijd om het vierde ticket zal op de laatste speelronde aankomen. 

Greuther Fürth - Borussia Dortmund 1-3

Borussia Dortmund is al even zeker van een Champions League-ticket en speelde zaterdag (zonder de geblesseerde Donyell Malen) alleen nog om het veiligstellen van plek twee. Tegen de al gedegradeerde hekkensluiter Greuther Fürth moest dat geen probleem zijn. Toch maakte de thuisploeg - waar Nick Viergever door de schorsing van Jetro Willems de enige Nederlander in de basis was - het in de tweede helft nog even spannend.

Een goal van Jessic Ngankam in minuut zeventig zette de ploeg namelijk weer naast Dortmund, dat voor rust op voorsprong was gekomen via Julian Brandt. Lang spannend was het echter niet. Zeven minuten na de gelijkmaker stond het via opnieuw Brandt en Felix Passlack al 1-3. Dat zou ook de eindstand blijken. Daarmee eindigt Borussia Dortmund dit Bundesliga-seizoen voor de derde keer in vier jaar tijd als nummer twee. 

Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2-4

Het normaal Nederlands getinte Bayer Leverkusen - dit keer stond er geen enkele Nederlander aan de aftrap - had nog wel alles om voor te spelen. Bij winst op Hoffenheim, dat zelf al zeven wedstrijden op rij niet meer gewonnen had - zouden Die Werkself zich verzekeren van Champions League-voetbal. Toch leek Hoffenheim zich in eigen huis te gaan herpakken. De vroege voorsprong via Georginio Rutter werd nog hersteld door Patrik Schick, maar binnen no time zette Christoph Baumgartner zijn ploeg opnieuw op voorsprong. 

Het kwam uiteindelijk aan op de laatste twintig minuten van de wedstrijd, waarin Leverkusen zich alsnog herpakte. Opnieuw was het Schick die daarbij een hoofdrol vertolkte. Hij bereidde in de 73e minuut de gelijkmaker van Moussa Diaby voor en werkte drie minuten later zelf de 2-3 binnen. In de extra tijd werd het via Lucas Alario ook nog 2-4. Drie cruciale punten dus voor Leverkusen, dat zich daarmee verzekerde van plek drie en dus Champions League-voetbal.

SC Freiburg - Union Berlin 1-4

De strijd om plek vier en dus het laatste Champions League-ticket, is nog niet beslist. SC Freiburg had hierin wel goede zaken kunnen doen, maar de ploeg van Mark Flekken ging met liefst 1-4 onderuit tegen Union Berlin. Al bij rust stonden de bezoekers met 0-3 voor, onder meer door een goal van Sheraldo Becker. Die achterstand kwam Freiburg in een betere tweede helft niet meer te boven. Morgen (zondag) speelt Leipzig thuis tegen FC Augsburg en kan het plek vier overnemen. Maar door de zege mag ook Union Berlin nog altijd dromen van Champions League-voetbal. 

Andere uitslag:

FC Köln - VfL Wolfsburg 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen