Deze vier clubs maken nog kans op promotie naar Premier League

Deze vier clubs maken nog kans op promotie naar Premier League

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 mei 2022 – De laatste speelronde van de Engelse Championship zit erop. Voor vier clubs gaat het echte werk echter nu pas beginnen. Fulham en Bournemouth promoveerden eerder al rechtstreeks en zullen naar de Premier League worden gevolgd door een van de nummers drie tot en met zes. 

Huddersfield Town en Nottingham Forest waren al zeker van een plekje in de play-offs. Wel klommen The Terriers op de laatste speeldag nog over Nottingham heen naar plek drie. Dat deden ze door - met Carel Eiting voor het eerst na een lange blessure weer in de basis - met 2-0 van Bristol City te winnen, terwijl The Cherries bleven steken op een 1-1 gelijkspel tegen Hull City. 

Sheffield United en Luton Town plaatsten zich pas op de laatste dag voor de play-offs. Zij hadden nog concurrentie van Middlesbrough, maar die ploeg ging met 4-1 onderuit bij Preston North End. Zelf wonnen beide ploeg; Sheffield met 4-0 van kampioen Fulham en Luton Town met 1-0 van Reading. 

Geschiedenis
Vooral de prestatie van Luton Town is bijzonder knap. De club zette de laatste tien jaar een klim in vanaf de National League (het vijfde niveau in Engeland) richting de Championship en zou nu dus ook de laatste stap kunnen zetten. Het is voor het eerst sinds de huidige opzet (sinds 1987) dat de club zich plaatst voor de play-offs om promotie naar de Premier League. 

Ook Nottingham Forest speelde lang niet op het hoogste niveau. Ooit was het een topclub, die zelfs twee keer de Europacup I won, maar de laatste Premier League-deelname stamt alweer uit de vorige eeuw (1999). Voor de andere twee is de Premier League bekender terrein. Huddersfield Town speelde er voor het laatst tussen 2017 en 2019, Sheffield tot vorig seizoen nog.  

Programma
13 mei, 20.45 uur: Luton Town - Huddersfield Town
14 mei, 16.00 uur: Sheffield United - Nottingham Forest

16 mei, 20.45 uur: Huddersfield Town - Luton Town
17 mei, 20.45 uur: Nottingham Forest - Sheffield United

Reacties

gerelateerd