Komst Davids naar Oranje toegejuicht: "Op topniveau kan hij dat goed"

7 mei 2022, 14:58

Andries Jonker begrijpt goed dat Louis van Gaal ervoor heeft gekozen om Edgar Davids aan te stellen als nieuwe assistent-bondscoach. De oud-topmiddenvelder slaagt er vooralsnog niet in om een fraaie carrière op eigen benen op te bouwen, maar heeft volgens Jonker veel trainerspotentie.

"Wat Edgar mist, is ervaring", constateert Jonker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij heeft echt wel ambitie, hoor. Edgar is geïnteresseerd in voetbal en in het trainer zijn. Daarom vroeg hij ook of hij mocht rondkijken bij Telstar. Hij is alleen niet een assistent voor op een laag niveau. Op topniveau zou hij dat heel goed kunnen. Daar ben ik van overtuigd."

Davids dook na in de Engelse League Two bij Barnsley te hebben gecoacht in 2020 op bij Telstar. Daar werd hij assistent van Jonker. "Hij deed dat niet om brood te verdienen", aldus Jonker. "Hij verdiende nul. Edgar haalt plezier uit het werken met spelers en wil een ploeg goed laten voetballen en winnen."

Van Gaal was op zoek naar een nieuwe rechterhand bij het Nederlands elftal nadat Henk Fraser besloot over te stappen naar FC Utrecht. Dat was volgens de subtopper niet te combineren met een baan als assistent bij Oranje. Davids reist komende november met het Nederlands elftal af naar Qatar, waar Van Gaal en consorten voor de wereldtitel gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me een geweldige assistent

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen