Stekelenburg vreesde voor einde loopbaan en praat over nieuw contract

7 mei 2022, 12:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maarten Stekelenburg heeft een rampzalige periode achter zich gelaten. De 39-jarige sluitpost van Ajax dacht dat zijn carrière in mineur zou eindigen nadat hij begin dit seizoen een operatie moest ondergaan, maar na een lange revalidatie is de doelman in de slotfase van de competitie weer eerste keuze.

Daar ging een loodzware periode aan vooraf. Stekelenburg kreeg te horen dat het seizoen er voor hem op zat. "Dat werd door Ajax ook gecommuniceerd en dus zat ik wel even stuk", zegt hij tegen De Telegraaf. Ik had een fantastisch vorig seizoen gehad, waarin ik door de schorsing van André Onana ineens ging spelen en belangrijk kon zijn. We wonnen de beker en de landstitel en als beloning tekende ik een jaar bij als eerste keeper."

Direct werd Stekelenburg in de media geconfronteerd met opmerkingen over een mogelijk einde van zijn loopbaan. "Die begreep ik wel, omdat ik 39 ben en het ernaar uitzag dat ik tot het einde van mijn aflopende contract niet meer in actie zou komen. Had ik niks meer gespeeld, dan was het maar de vraag of Ajax met me door zou willen."

Voor de 39-jarige doelman is een voetbalpensioen nog niet nabij. "We hebben de intentie om eruit te komen en ik verwacht geen problemen", stelt de doelman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen