Van Nistelrooij beloont vier Jong PSV-talenten met promotie

7 mei 2022, 10:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooij geeft vier van zijn spelers van Jong PSV komend seizoen de kans in de hoofdmacht. De oud-topspits, die is aangesteld als vervanger van de vertrekkende Roger Schmidt, haalt de talentvolle uitblinkers van de beloftenploeg vanaf de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de A-selectie.

Dat heeft hij bevestigd aan het Eindhovens Dagblad. Het gaat om Johan Bakayoko, Fredrik Oppegard, Ismael Saibari en Kjell Peersman, waarbij moet worden aangetekend dat ook andere spelers uit de beloftenploeg logischerwijs in beeld blijven om de overstap te maken. Vooral Bakayoko heeft een serieuze kans verdiend, na een topseizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

De negentienjarige Belg was dit seizoen zeventien keer trefzeker in de Eerste Divisie en bereidde ook nog eens elf treffers voor. Desondanks bleef een serieuze kans in de hoofdmacht uit, tot verbazing van veel fans. De inbreng van de rechtsbuiten bleef beperkt tot een invalbeurt van één minuut: tegen Heracles maakte hij zijn officiële debuut in de Eredivisie.

De negentienjarige Oppegard is een Noorse verdediger, die als centrale man of linksback uit de voeten kan. De 21-jarige Saibari is de creatieve geest van Jong PSV: de Marokkaanse aanvallende middenvelder was dit seizoen betrokken bij elf goals. Ook doelman Kjell Peersman maakte dit seizoen met zijn zeventien jaar veel indruk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen