Verweij sluit komst Slot naar Ajax uit en houdt vast aan Schreuder

7 mei 2022, 09:41

Alfred Schreuder lijkt de nieuwe coach van Ajax te worden. De oud-assistent van de Amsterdammers, die momenteel werkzaam is bij Club Brugge, staat nog altijd bovenaan de verlanglijst van Ajax voor de trainerspost. Die komt na dit seizoen vrij vanwege het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United.

"Ik denk dat het Schreuder wordt", aldus Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Onder fans heerst onrust omdat er nog altijd geen trainer is gepresenteerd, maar dat heeft volgens Verweij te maken met het feit dat Schreuder zich met Club Brugge volledig focust op de ontknoping van de Belgische competitie. Daar zijn de play-offs in volle gang. "Maar als het moet, kan het snel gaan.

De naam van Arne Slot lijkt te kunnen worden doorgestreept. "Ze hebben er ongetwijfeld aan gedacht, maar ik denk dat ze niet weer de hele boel overhoop willen halen", aldus Verweij. "Ze hebben gezien wat het teweegbracht bij Steven Berghuis. Die bedreigingen gingen verder dan vooraf verwacht. Er zijn zelfs doodsbedreigingen geweest voor hem."

Toch denkt Verweij dat Slot in de toekomst nog wel eens bij Ajax belandt. "Het is veel logischer als hij na een paar jaar bij Feyenoord naar het buitenland gaat en daarna een keer bij Ajax aan de slag gaat. Dan ligt het ook minder gevoelig, dat hebben we gezien bij Ronald Koeman en Peter Bosz.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen