Zes KKD-clubs maken zich klaar voor laatste kans op Eredivisie

7 mei 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 6 mei.

Staf Oranje weer compleet: Davids neemt plaats naast Van Gaal

Edgar Davids gaat de plek van de vertrekkende Henk Fraser innemen in de trainersstaf van Oranje. Dat maakte de KNVB vrijdagavond bekend. De 49-jarige trainer is tot en met het WK van komende winter in Qatar aangesteld als assistent van bondscoach Louis van Gaal.

Zes clubs mogen nog dromen: dit is de route naar de Eredivisie

Het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zit er na vanavond op en dus weten we welke zes clubs de play-offs ingaan. FC Eindhoven, ADO Den Haag, Roda JC, Excelsior, NAC Breda en De Graafschap mogen allemaal nog dromen van Eredivisievoetbal. Dit is wat hen daarvoor te wachten staat.

RKC nog altijd niet veilig na bijzondere slotfase tegen SC Cambuur

RKC Waalwijk is nog altijd niet helemaal zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Wel was het vrijdagavond enorm dichtbij, maar in een opmerkelijke slotfase werd een tweede Waalwijkse goal afgekeurd en maakte tegenstander SC Cambuur vervolgens zelf gelijk. De wedstrijd eindigde daarmee in 1-1.

Oude AZ-bekende leidt geweldige stunt Genoa tegen Juventus in

Juventus heeft zich vrijdagavond flink geblameerd tegen Genoa. Op bezoek bij de nummer negentien had de ploeg de grootste moeite om op voorsprong te komen, en toen dat eenmaal gelukt was, slaagde het er niet in die voorsprong ook vast te houden. Het was voormalig AZ-speler Albert Gudmundsson met een late gelijkmaker, waarna het via een strafschop ook nog 2-1 werd voor de thuisploeg.

Botman is het zat en haalt uit naar eigen fans na nederlaag Lille

Sven Botman heeft zich vrijdagavond niet populair gemaakt bij de supporters van zijn eigen Lille. De ploeg ging met 1-2 onderuit tegen AS Monaco, wat alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden betekende. De Nederlandse verdediger was na afloop bijzonder kritisch op de rol van zijn eigen achterban.

Inter gaat tot het gaatje, voorkomt uitglijder in titelrace met Milan

Internazionale heeft dit weekend opnieuw het voortouw genomen in de titelstrijd met rivaal AC Milan. Daar leek het in eerste instantie niet op, nadat Empoli na een halfuur spelen op een verrassende 0-2 voorsprong stond. Inter moest alle zeilen bijzetten om de nummer veertien van de Serie A uiteindelijk toch met 4-2 te verslaan.

Reacties

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

NAC zou mooi zijn!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen