Oude AZ-bekende leidt geweldige stunt Genoa tegen Juventus in

6 mei 2022, 23:00

Juventus heeft zich vrijdagavond flink geblameerd tegen Genoa. Op bezoek bij de nummer negentien had de ploeg de grootste moeite om op voorsprong te komen, en toen dat eenmaal gelukt was, slaagde het er niet in die voorsprong ook vast te houden. Het was voormalig AZ-speler Albert Gudmundsson met een late gelijkmaker, waarna het via een strafschop ook nog 2-1 werd voor de thuisploeg.

De vreugde was aanvankelijk nog groot toen Paulo Dybala Juventus kort na rust op 0-1 schoot. Van afstand plaatste hij de bal uitstekend in de verre hoek, een treffer waarnaar zijn ploeg al lange tijd op zoek was. Ook daarna ging het nog niet veel makkelijker voor de nummer vier van Italië. De ploeg dacht via een penalty de voorsprong dan toch te kunnen uitbreiden, maar deze werd na ingrijpen van de VAR geannuleerd.

In de 87e minuut was het aan de andere kant dan toch raak. De ingevallen Gudmundsson nam een steekbal in de zestien goed aan en wist Wojciech Szczesny in de verre hoek te passeren. Wat volgde was een krankzinnige slotfase, waarin aan beide kanten enorme kansen werden gemist. De beslissing viel echter uiteindelijk toch in het voordeel van Genoa, dat in minuut 95 nog een strafschop toegekend kreeg. Van elf meter maakte Domenico Criscito de stunt van zijn ploeg compleet. 

Dat was bovendien een enorm belangrijke, waarmee Genoa de druk op de degradatiekraker van dit weekend verhoogt. Nummer zeventien (de eerste veilige plek op de ranglijst) Salernitana speelt zondag in eigen huis tegen nummer negentien Cagliari. Genoa staat nu tussen de twee clubs in en kan dus rustig toekijken wie er punten gaat verspelen. Juventus zelf hoeft voorlopig niet naar onderen te kijken, al zal nummer drie Napoli dit weekend wel verder uitlopen als het weet te winnen bij Torino. 

Lees ook: Inter gaat tot het gaatje en voorkomt uitglijder in titelrace met Milan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen