Ajax-talent Fitz-Jim bespreekt statistieken en hoopte op debuut

6 mei 2022, 20:27

Ajax-talent Kian Fitz-Jim kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. Zo is de achttienjarige middenvelder tevreden over zijn prestaties met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, maar had hij stiekem gehoopt om ook al een rolletje in het eerste te krijgen.

"Het was een leuk seizoen", begon Fitz-Jim op de clubwebsite over het jaar van Jong Ajax, dat vanavond (vrijdag) thuis tegen De Graafschap de laatste wedstrijd van het seizoen speelt. "We zijn een heel hecht team, spelen goed voetbal en hebben lang bovenin meegedaan. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn over dit seizoen." Jong Ajax ging de laatste speelronde in als de nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie. 

Fitz-Jim mag zichzelf dit seizoen de speler met de meeste minuten in Jong Ajax noemen. Een statistiek die echter minder in zijn voordeel spreekt, is dat hij in 33 wedstrijden niet één keer scoorde. "Ik had wel gehoopt om meer te scoren. Ik heb dit seizoen wel veel op zes gespeeld, waar ik meer de bewaker was. Maar ik heb ook op acht gestaan, dus ik had wel een goaltje mogen maken. Het kan nog", doelde hij op de laatste wedstrijd van het seizoen.

Ajax 1

In de voorbereiding op dit seizoen kreeg Fitz-Jim al de nodige kansen in Ajax 1. Het knaagt daarom wel een beetje dat zijn eerste officiële wedstrijd nog op zich laat wachten. "Ik had wel gehoopt mijn debuut te maken dit seizoen. Ik wil niet zeggen dat m'n ontwikkeling stagneerde, maar ik heb dit seizoen wel een mindere periode gehad. Daar ben ik nu weer een beetje uit aan het komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Overigens het grootste gedeelte van zijn loopbaan opgeleid door AZ! Dit is zo'n speler die ajax, ondanks het herenakkoord, heeft weggekaapt voordat hij een prof contract kon tekenen bij AZ. Volledige info is best fijn soms

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen