Jansen weet wat er nodig is om Ajax nogmaals te verslaan

6 mei 2022, 15:00

Ajax kan zondag landskampioen worden als het zelf wint van AZ en PSV later op de dag onderuit gaat tegen Feyenoord. Maar AZ is er natuurlijk alles aan gelegen om daarvoor een stokje te geven. De ploeg van Pascal Jansen strijdt immers nog om een ticket voor Europees voetbal. Ze kan in ieder geval vertrouwen putten uit de eerste ontmoeting met de Amsterdammers. 

Ajax speelde op 7 december vorig jaar een thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal in de groepsfase van de Champions League. Waar de Amsterdammers op de eerste speeldag al met 1-5 te sterk waren voor de Portugezen, werd er ook in eigen huis overtuigend gewonnen: 4-2. Daarmee gaf de ploeg van Erik ten Hag nog maar eens haar visitekaartje af. Maar AZ bewees daarvan niet onder de indruk te zijn. Vijf dagen later wonnen de Alkmaarders immers met 1-2 in de Johan Cruijff ArenA. 

AZ-trainer Jansen kan zich die wedstrijd natuurlijk nog goed herinneren. ''Ajax zat toen in een zeer sterke fase in de competitie en was moeilijk te verslaan. Dat is ons toen in de ArenA wel gelukt. Dan zie je wat er mogelijk is met geloof en overtuiging. Dat hebben we daar laten zien en dat zal zondag ook noodzakelijk zijn'', blikt hij op de clubsite vooruit op de topper van komende zondag. Daarin kan Ajax weliswaar beschikken over Noussair Mazraoui, Devyne Rensch, Steven Berghuis en Edson Alvarez, maar moet het Antony, Ryan Gravenberch, Lisandro Martínez en Perr Schuurs allemaal missen. ''Dat zijn bepalende jongens daar'', weet Jansen. ''Maar je hebt ieder seizoen te maken met tegenvallers en blessures horen daar ook bij.'' 

Lees ook: Goed nieuws voor Ajax en Ten Hag: Mazraoui weer inzetbaar

Ten Hag gaf tijdens zijn persconferentie van vrijdagmiddag echter aan dat er ondanks al die blessuregevallen 'gewoon' een sterke ploeg op het veld zal staan. Daar houdt Jansen dan ook rekening mee. ''Ajax heeft een brede selectie en kan het gemis van spelers doorgaans goed opvangen. Het verandert bovendien niets aan dat wij ons maximaal voorbereiden met de overtuiging dat we ook van dit Ajax kunnen winnen.'' Dan zal de ploeg uit Alkmaar wel een stuk beter voor de dag moeten komen dan afgelopen speelronde. Op bezoek bij Sparta werd een 0-1 voorsprong in de blessuretijd uit handen gegeven. Daardoor liet AZ dure punten liggen in de strijd om de vierde plek. 

Na Ajax zijn er nog twee wedstrijden om alsnog een plek in de top vier te bemachtigen. Maar Jansen richt zich momenteel enkel op de ontmoeting met de koploper. ''We bekijken het per wedstrijd. Ajax is prioriteit nummer één nu en we kijken niet verder dan die wedstrijd. We zijn nog in de race om een plek die ervoor zorgt dat je de play-offs ontloopt en daar zullen we met volle overgave voor gaan.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen