PSV belangrijk in degradatiestrijd PEC Zwolle: ''Dan zijn er kansen''

6 mei 2022, 12:30

De spanning onderin de Eredivisie is om te snijden. Met nog drie wedstrijden te gaan, staan PEC Zwolle, Sparta Rotterdam én Willem II op 26 punten. De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie, terwijl de nummer zestien zich via de nacompetitie moet verzekeren van een langer verblijf in de Eredivisie. Welke ploegen trekken aan het kortste eind? PEC Zwolle in ieder geval niet, volgens Albert van der Haar. Máár, dan moet PSV op de laatste speeldag wel uitgespeeld zijn in de titelstrijd. 

De Eindhovenaren strijden met Ajax om het kampioenschap. De Amsterdammers gaan aan kop, met vier punten meer dan de concurrent uit Noord-Brabant. De beslissing zou komende zondag al kunnen vallen. Als Ajax wint van AZ en PSV verliest later op de dag bij Feyenoord, gaat de landstitel officieel naar Amsterdam. Dat is volgens Van der Haar een gunstig scenario voor PEC Zwolle. De Zwollenaren krijgen op de laatste speeldag namelijk bezoek van PSV. ''Ik zie PEC Zwolle het nog wel redden als PSV tenminste in de laatste speelronde geen kampioen meer kan worden. Dan zijn er kansen'', vertelt de oud-speler en oud-jeugdtrainer van de Zwollenaren in gesprek met De Telegraaf

PEC Zwolle zal er echter alles aan gelegen zijn om er op de laatste speeldag al zeker van te zijn dat het rechtstreekse degradatie ontloopt. De ploeg van Dick Schreuder neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen FC Utrecht. Vier dagen later wacht de degradatiekraker tegen Sparta Rotterdam. Hoewel PEC Zwolle vorig weekend onderuit ging tegen Ajax, kan het wel degelijk met vertrouwen toewerken naar het spannende slot van de competitie. Het heeft zich onder Schreuder immers uitstekend hersteld van een dramatische eerste seizoenshelft. ''PEC Zwolle heeft van de drie ploegen onderin het meest baat gehad bij de trainerswissel. Ze spelen met verzorgd voetbal alles of niets'', aldus Van der Haar. 

Van der Haar kwam in het verleden ook uit voor Willem II. De Tilburgers staan momenteel op de laatste plaats. ''Als je eenmaal in een neerwaartse spiraal zit, is dat proces moeilijk om te buigen. Het programma van Willem II biedt best perspectief, maar dan moet er op het veld wat veranderen'', ziet Van der Haar het somber in voor de ploeg uit Tilburg. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen