Abraham kopt Roma via landgenoten naar finale tegen Feyenoord

5 mei 2022, 23:02

AS Roma heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van de Conference League. De ploeg van trainer Josè Mourinho deed dat ten koste van het Engelse Leicester City: 1-0. AS Roma is in de finale de tegenstander van Feyenoord, dat vanavond stand wist te houden in Marseille (0-0).

Uitgerekend Engelsman Tammy Abraham maakte de enige treffer van de wedstrijd. Na iets meer dan tien minuten spelen knikte hij een afgemeten hoekschop van Lorenzo Pellegrini achter Leicester-goalie Kasper Schmeichel. Een hard gelag voor The Foxes, die dit seizoen een teleurstellende campagne kennen in de Premier League.

Hoewel het balbezit voornamelijk voor de gasten uit Leicester was, lukte het de manschappen van Brendan Rodgers amper om echt gevaarlijk te worden. Alleen een schot van Jamie Vardy kon ternauwernood worden geblokt. Roma was middels een kopbal van Chris Smalling - die andere Engelsman - ook dichtbij. Zijn inzet ging rakelings over het doel.

AS Roma neemt het in de finale van de Conference League dus op tegen Feyenoord, dat haar 3-2 voorsprong tegen Olympique Marseille succesvol verdedigde in Frankrijk. De eindstrijd in Tirana wordt afgewerkt op 25 mei. Veel kaarten zullen niet beschikbaar zijn: in het nationale Albanische stadion is slechts plaats voor 21.000 toeschouwers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen