Fraaie statistiek: Feyenoord bijna onverslaanbaar in halve finales

5 mei 2022, 21:47

Feyenoord kan teren op uitstekende resultaten in voorgaande halve finales van Europese clubtoernooien. De Rotterdammers, die het rustsignaal op bezoek bij Olympique Marseille haalden met een 0-0 tussenstand, zijn bijna onverslaanbaar in de strijd om een plek in de eindstrijd.

Feyenoord speelde voorafgaand aan de return tegen Olympique Marseille vijftien keer in een halve finale van een Europees toernooi. Slechts drie keer slikten de Rotterdammers een nederlaag. Dat betekent dat Feyenoord twaalf van de vijftien wedstrijden overleefden zonder nederlaag: er werden vijf overwinningen geboekt, terwijl er zeven remises konden worden genoteerd.

De laatste keer dat Feyenoord in de halve finale van een continentaal toernooi stond, werd het seizoen afgesloten met een hoofdprijs. Na een overwinning op Inter werd ten koste van Borussia Dortmund de UEFA Cup in de wacht gesleept. Voor datzelfde scenario gaat Feyenoord nu in de Conference League. De finale wordt op 25 mei afgewerkt 

Mede dankzij twee treffers van Cyriel Dessers deed Feyenoord vorige week donderdag uitstekende zaken in de heenwedstrijd tegen de Fransen. Feyenoord boekte een 3-2 overwinning.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen