Seedorf haalt uit: "Manchester City en PSG missen die mentaliteit"

Seedorf haalt uit: "Manchester City en PSG missen die mentaliteit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 mei 2022 – Nadat de laatste beslissing in de halve finale van de Champions League woensdagavond is gevallen, heeft Clarence Seedorf harde conclusies getrokken. Hij zag Manchester City uitgeschakeld worden door zijn oude club Real Madrid en wist daarvoor een duidelijke reden aan te wijzen.

"Zowel Manchester City als Paris Saint-Germain mist een bepaalde mentaliteit", zei Seedorf bij Amazon Prime Video Italia. De twee clubs gelden al jaren als grootmachten in het internationale voetbal, maar hebben de Champions League nog altijd niet in hun prijzenkast staan.

De door Seedorf genoemde mentaliteit ziet hij wel terug bij recordwinnaar Real Madrid. "Deze mentaliteit kan je niet in een, twee of zelfs tien jaar worden gecreëerd. Het is groter dan wat dan ook. Wanneer je binnenkomt bij Real, een club die dertien keer de Champions League heeft gewonnen, weet je dat alles groter aan de club is dan jij."

Seedorf zelf speelde tussen 1996 en 2000 voor Real Madrid. In die periode won hij de Champions League twee keer. "De magie van Bernabeu is niet uit te leggen. Ik ben blij en trots dat ik in dit stadion heb mogen spelen", stelde hij. 

Reacties

gerelateerd