"Succes van Feyenoord is aan één man te danken: Van der Sar"

5 mei 2022, 11:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord kan het Europese sprookje van dit seizoen vanavond (donderdag) een passend vervolg geven door zich te kwalificeren voor de finale van de Conference League. Het nieuwe toernooi is een zegen gebleken voor het Nederlands voetbal, en de Rotterdamse club in het bijzonder. Freek Jansen wees deze week opvallend genoeg echter ook op de rol van Ajax-directeur Edwin van der Sar in het succes van Feyenoord. 

In de Pak Schaal Podcast van Voetbal International kwam ook het Europese succes van de rivaal aan bod. Jansen stelde daarop dat dit voor een groot deel te danken is aan Van der Sar. "Het kan niet genoeg belicht worden. Waarom geen spandoek bij Feyenoord met 'dankjewel Ed'? Waarom geen bosje bloemen naar Noordwijk? Waarom geen tribune naar hem vernoemen in De Kuip? Nodig hem uit in Tirana, dat het Legioen hem op een plein kan eren. Dit succes is aan één man te danken: Edwin van der Sar", zei Jansen gekscherend.

Hij legde vervolgens uit hoe juist Van der Sar in 2017 een van zes bedenkers was van het toernooi waar Feyenoord nu de vruchten van plukt. "Ajax vloog eruit tegen Rosenborg, PSV tegen Osijek; allebei geen Europees voetbal, dat kansloze jaar. Toen werd gezegd: er moet een extra Europees toernooi komen waardoor je zorgt dat topclubs uit de middenlanden, de nummers zes tot twaalf, in ieder geval een halfjaar Europees voetbal kunnen ervaren, met uitzicht op meer. Dat is fantastisch uitgepakt."

Feyenoord was tegen

Nog opvallender is dat uitgerekend Feyenoord zelf de club was die zich tégen de plannen uitsprak. "Feyenoord beleeft nu het succes van het toernooi waar ze zelf totaal niet op zaten te wachten", lachte Jansen. "Jan de Jong was toen algemeen directeur bij Feyenoord. Zijn reactie ten aanzien van Van der Sar, in die vergadering met alle Nederlandse clubs erbij, was: 'Nog zo'n toernooi erbij? Daar zit toch niemand op te wachten? Wat levert het ons op?' En kijk nu: een uitverkochte Kuip, spelers die waanzinnig in waarde stijgen. Feyenoord plukt de vruchten van het toernooi dat bedacht werd door Ajax en waar ze zelf totaal niet op zaten te wachten."

Reacties

surjak69
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij is de conference league GEEN europees voetbal (volgens feyeenoord zelf ) want toen ze zich plaatsten voor de conference league kreeg Dick Advokaat geen premie wanr Feyenoord vond dit geen europees voetbal

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een bakkie azijn op jochie?.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, een Feyenoorder zal nooit een ajacied bedanken. Al kregen ze een hele nieuwe Kuip cadeau of Messi als nieuwe spits betaald door een ajacied.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, en waarom niet eigenlijk. Ik ben een Ajacied maar ben vanavond ook voor Feyenoord. Die rivaliteit gaat af en toe veel te ver wat mij betreft, niet enkel bij Ajax en Feyenoord maar in het algemeen.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Messi nee dan laat maar zitten inderdaad ,die is wel over de datum hoor!. whaha

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan merken dat je weinig kennis van zaken hebt, want er zijn maar weinig feyenoorders die weg willen uit de kuip hoor jongen.(ik ben er daar NIET een van trouwens.........

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lekker serieus op een uit de duim gezogen en fantasierijke reactie in gaan. Toppertje.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan wel merken ,waar de voorkeur van de redactie van fc update naar uitgaat.Zelfs hier proberen ze hun favo clupje op de voorgrond te zetten.Valt schijnbaar niet mee als je deze eeuw nog helemaal niets in europa hebt gewonnen!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen