Eran Zahavi verlaat PSV: "Ik vertrek ook vanwege mijn familie"

4 mei 2022, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Eran Zahavi vertrekt na dit seizoen bij PSV. De 34-jarige aanvaller heeft aan Omroep Brabant laten weten dat hij zijn aflopende contract bij de Eindhovense club niet gaat verlengen en al in onderhandeling is met andere clubs. Onder meer het Braziliaanse Botafogo zou Zahavi willen inlijven.

"Onderling is besloten dat dit het juiste moment is om te vertrekken. Ik heb een geweldige tijd hier gehad. Ik hou van deze club. Natuurlijk waren er ups-and-downs maar ik ga de mooie dingen herinneren", aldus de spits. "Ik heb een nieuwe uitdaging nodig. Maar ik vertrek ook vanwege mijn familie. Wij zijn toe aan een nieuwe plek. Natuurlijk zijn er in de afgelopen twee jaar dingen gebeurd. Die waren moeilijk. Maar het is tijd om door te gaan. Onze tijd hier zit erop."

Eerder deze week werd bekend dat PSV het contract van Zahavi formeel heeft opgezegd. Diverse gerenommeerde media meldden daarbij dat de kans groot is dat er ook geen nieuwe verbintenis komt. Dat heeft Zahavi woensdag bevestigd. Zodoende komt er na twee jaar een einde aan de samenwerking tussen de Israëlische spits en PSV.

Zahavi kwam in de zomer van 2020 op voorspraak van Roger Schmidt naar PSV. Met een lucratief contract werd de routinier verleid tot een avontuur in de Eredivisie. Zahavi strijkt in Eindhoven jaarlijks drie miljoen euro op en is daarmee een van de grootverdieners binnen de de selectie.

Tot dusver speelde Zahavi 76 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij goed was voor 35 doelpunten en vijftien assists. Dieptepunt van het Nederlandse avontuur van Zahavi was de gewelddadige overval op zijn gezin in mei vorig jaar. Ruim een half jaar later werd er weer ingebroken in het huis van Zahavi in Amsterdam.

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor drie miljoen per jaar kan PSV vast een betere spits aantrekken

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen