Van Marwijk ziet kansen: "Marseille gaat ze weer onderschatten"

4 mei 2022, 15:28

Bert van Marwijk denkt dat Feyenoord een goede kans maakt om de finale van de Conference League te bereiken. De Rotterdammers verdedigen op bezoek bij Olympique Marseille een 3-2 voorsprong. Van Marwijk denkt niet dat de grootmacht uit Frankrijk wakker is geschud.

De inmiddels 69-jarige oefenmeester won twintig jaar geleden met Feyenoord de UEFA Cup. Hij hoopt dat Arne Slot er nu als trainer van de Rotterdammers in slaagt om de finale van de Conference League te bereiken. "Je hebt in de vorige wedstrijd in een paar momenten gezien hoeveel individuele kwaliteiten Olympique Marseille heeft. Maar ik denk dat ze Feyenoord thuis nog een keer gaan onderschatten", aldus Van Marwijk in gesprek met de NOS.

Van Marwijk is onder de indruk van het werk dat Slot in zijn eerste seizoen bij Feyenoord al heeft verzet. Hij is lovend over de 43-jarige coach. "Het zou me niets verbazen als hij hetzelfde speelt in de return en ook begint zoals thuis. Dat vergt heel veel lef. Veel trainers kiezen nu voor een hele offensieve speelstijl. Dat betekent dat je met veel risico speelt. Maar heel veel teams hebben daar zoveel moeite mee. Dat zag je nu ook aan Marseille."

Ervaringsdeskundige Van Marwijk werkte zelf als bondscoach van onder meer Nederland, Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast stond hij voor de groep bij grote clubs als Feyenoord en Borussia Dortmund. Nu geniet hij vooral van Slot en Erik ten Hag. "Het is geweldig dat we twee van zulke trainers hebben. Ten Hag had de clubs voor het uitkiezen. Slot komt eraan. Hij maakt ook reclame door zijn manier van spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen