Forse boete voor Ajax wegens sfeeractie tijdens Klassieker

4 mei 2022, 13:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is door de KNVB bestraft wegens het afsteken van vuurwerk in de Johan Cruijff ArenA voorafgaand aan De Klassieker. De Amsterdamse club moet 17.500 euro overmaken naar de voetbalbond. De sfeeractie op de F-Side verliep niet zoals gepland aangezien er een spandoek vlam vatte.

De supporters staken toen de spelers van Ajax en Feyenoord het veld opkwamen vuurwerk af, wat er echter voor zorgde dat een spandoek in de fik kwam te staan. Daardoor onstond er veel rookontwikkeling in het stadion, waardoor scheidsrechter Danny Makkelie de aftrap van De Klassieker iets moest uitstellen.

Volgens de KNVB ging het om 'een niet geringe hoeveelheid vuurwerk', waarvoor Ajax nu bestraft wordt. Het is niet de eerste keer dat koploper van de Eredivisie dit seizoen een boete ontvangt, maar wel de hoogste tot nu toe. Eerder kregen de Amsterdammers een boete door het afsteken van vuurwerk voorafgaand aan de topper tegen PSV. Ook was er destijds een kwetsend spandoek te zien waarop 'Brainfart Aidshoven', als verwijzing naar de hoofdsponsor van de Einhdovenaren, Brainport Eindhoven, werd afgebeeld.

Boete Heerenveen

De voetbalbond maakt daarnaast bekend dat ook sc Heerenveen een boete moet betalen. De supporters van de  Friese clubstaken tijdens de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk vuurwerk af in het gastenvak, waar ook mee gegooid werd. De voetbalbond heeft de nummer tien van de Eredivisie een boete van 11.250 euro opgelegd. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen