Speler Celta de Vigo jaren de cel in wegens seksueel misbruik

4 mei 2022, 13:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Celta de Vigo-aanvaller Santi Mina is door de rechtbank van Almería veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. De 26-jarige aanvaller moet de gevangenis in wegens het seksueel misbruiken van een vrouw in 2017. De voetballer gat naar verluidt in beroep tegen de straf. 

Mina, één van de smaakmakers van Celta de Vigo, is door de Spaanse club uit de selectie gezet. De nummer twaalf van de Spaanse competitie heeft middels een verklaring gereageerd op de uitspraak van de rechter. "RC Celta respecteert het recht van de speler op verdediging, maar is verplicht om maatregelen te nemen tegen de gebeurtenissen die het imago van de club aantasten."

De rechter heeft daarnaast besloten dat Mina ook vijftigduizend euro aan schadevergoeding moet betalen aan het slachtoffer. Daarnaast mag de voetballer niet binnen een straal van 500 meter van het slachtoffer komen. De advocaten van de voetballer lieten woensdag na de uitspraak direct al doorschemeren dat ze in beroep zullen gaan tegen de straf. Volgens de verdediging is alles met goedvinden van het slachtoffer gebeurd.

Sinds 2019 is Mina actief voor Celta de Vigo, waarvoor hij inmiddels al ruim hondervijftig wedstrijden heeft gespeeld. Hij kwam negen keer tot scoren en  gaf vijf assists in 36 officiële wedstrijden. Afgelopen weekend speelde hij bij de Spaanse middenmotor gewoon nog mee tegen Granada. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen