Antwerp reageert op onderzoek Ajax: "Wij hanteren nultolerantie"

Antwerp reageert op onderzoek Ajax: "Wij hanteren nultolerantie"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 mei 2022 – Royal Antwerp FC heeft dinsdag een statement naar buiten gebracht. De werkgever van Marc Overmars gaat in op een onderzoek van onderzoeksbureau Bezemer & Schubad. Daarin werd volgens De Telegraaf grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers van Ajax bevestigd.

Overmars stapte in februari van dit jaar op bij Ajax na het nieuws over grensoverschrijdend gedrag. Opvallend genoeg ging hij anderhalve maand later al aan de slag bij Antwerp, dat veel kritiek te verwerken kreeg. "RAFC juicht toe dat Ajax concrete stappen wil zetten om een veilig werkklimaat voor al haar medewerkers te creëren", laat de Belgische club nu weten in een statement na het afgeronde onderzoek.

Lees ook: Bureau komt met details over grensoverschrijdend gedrag Ajax

"Zoals eerder bericht, hanteert RAFC al jaren een duidelijke code of conduct en past onze club een nultolerantie toe op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer. Het is onze opdracht de garantie op een positieve en veilige werkomgeving aan elke medewerker te bieden en erover te waken dat iedereen wangedrag intern of extern kan melden. In onze club is er geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Dat was in het verleden al zo en zal in de toekomst ook zo blijven."

Het onderzoek naar Overmars werd door het bureau overhandigd aan de Raad van Commissarissen van Ajax. Voorzitter Leen Meijaard reageerde niet veel later op de clubwebsite van de Amsterdammers. "Het spijt ons dat wij deze vrouwen geen veilige werkomgeving hebben kunnen bieden. Samen met de directie en HR gaan we werk maken van de beoogde verbeteringen", is de boodschap van Meijaard.

Reacties

gerelateerd