Liverpool komt met de schrik vrij en eindigt sprookje Villarreal

3 mei 2022, 22:51

Liverpool moest 45 minuten lang vrezen voor een stunt van Villarreal, maar ontsnapte op bezoek in Spanje. De ploeg van aanvoerder Virgil van Dijk boog een 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning, waardoor de Engelsen zich opnieuw plaatsten voor de finale van het miljardenbal. Daarin is Manchester City of Real Madrid de tegenstander.

'Zou het dan toch?', moet tijdens het rustsignaal door de hoofden van de massaal uitgerukte Villarreal-fans zijn geschoten. De Spaanse subtopper werd in Engeland van het kastje naar de muur gestuurd en leek vrede te moeten hebben met het feit dat de halve finale van de Champions League het fraaie eindstation was, maar twee treffers voor rust hielden de ultieme droom in leven. Liverpool herstelde echter de schade na de thee en kwam met de schrik vrij.

Villarreal, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma, schoot letterlijk uit de startblokken. Danjuma's vervanger Boulaye Dia schoof al na drie minuten spelen de openingstreffer binnen. Dankzij een rake kopbal van Francis Coquelin zocht Villarreal zelfs met een gelijke stand over twee duels de kleedkamer op, waardoor beide ploegen weer op nul aan de tweede helft begonnen.

Daarin bleek Liverpool uiteindelijk de betere. Fouten van Villarreal-keeper Gerónimo Rulli hielp Liverpool aan de aansluitingstreffer van Fabinho, waarna winteraankoop Luis Diaz de stand via de benen van Rulli op 2-2 bracht. De horroravond voor Rulli bleek daarmee nog niet ten einde, want de te vroeg uitgekomen doelman werd afgetroefd door Sadio Mané, die de eindstand daarmee op 2-3 bepaalde. Villarreal eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Étienne Capoue in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.

Liverpool plaatste zich zodoende voor de derde keer in vijf jaar tijd voor de eindstrijd in de Champions League. De finale in 2018 werd verloren van Real Madrid, terwijl Tottenham Hotspur in 2019 werd verslagen. Woensdagavond wordt bekend of Manchester City of Real Madrid de volgende tegenstander wordt. De Engelsen wonnen het heenduel met 4-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En nu tegen City in de finale, dat zou het mooist zijn

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liever geen city . City is een gemaakte topclub . 2 echte topclubs in de finale graag

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen