Götze lyrisch over Schmidt: "Nóg extremer dan Guardiola"

3 mei 2022, 18:50

Mario Götze is dolblij dat hij anderhalf jaar geleden koos voor een overstap naar PSV. De Duitse middenvelder ging in Eindhoven samenwerken met landgenoot Roger Schmidt, wiens spelfilosofie de voormalig Duits international bewondert. Mogelijk gaan de twee ook komend seizoen weer elders samenwerken.

Götze is in een uitgebreid interview met Kicker complimenteus over zijn huidige coach. "Roger heeft mij geweldig geholpen en ik heb ook veel van hem mogen leren. Je merkt dat zijn spelidee is aangepast aan de plannen van Red Bull. Hij wil altijd spelen met hoge druk en de tegenstanders afjagen. En we spelen bij PSV heel erg op de helft van de tegenstander."

Dat is uniek, constateert Götze. "Ik denk dat hij daarin nóg extremer is dan Pep Guardiola." Met de Spanjaard werkte Götze in het verleden nog samen bij Bayern München. Via Borussia Dortmund groeide Götze uit tot een van de meest veelbelovende spelers van Duitsland, maar inmiddels speelt hij in de Eredivisie.

Komend seizoen is een afscheid bij PSV echter realistisch. Schmidt verkast na dit seizoen naar Benfica en wil de Duitse spelmaker dolgraag meenemen. PSV hoopt daar echter een stokje voor te steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen