Denswil na hartstilstanden en knokpartijen: "Compleet gekkenhuis"

3 mei 2022, 16:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Trabzonspor kroonde zich afgelopen weekend voor de eerste keer sinds 1984 tot Turks landskampioen. De koploper van de Süper Lig had aan een 2-2 gelijkspel tegen Antalyaspor genoeg om de landstitel binnen te halen. Basiskracht Stefano Denswil wist niet wat hij meemaakte na afloop.

"Het was een compleet gekkenhuis", vat de voormalig verdediger van Ajax het feestgedruis na het behalen van de titel samen in gesprek met de NOS. Supporters bestormden na afloop het veld. "De ene supporter trok mijn shirt van mijn lichaam, de ander wilde mijn broek hebben. Op een gegeven moment werd het bijna knokken. Ik snap het wel, want na 38 jaar dromen ze er al zo lang van. Maar soms liep het wel een beetje uit de hand."

Niet alleen op het veld namen de emoties de overhand. "Er kregen een paar mensen een hartstilstand op de tribune", zegt Denswil. Dat is natuurlijk niet leuk om mee te maken. Hopelijk is het goed met hen afgelopen." Dagenlang vierden de fans van Trabzonspor feest, nadat er na jaren eindelijk een einde kwam aan hun trauma.

Voor de 28-jarige Denswil bleek het afgelopen zomer een gouden zet om Bologna tijdelijk te verruilen voor Trabzonspor, waar hij inmiddels weer vaste waarde is. Denswil heeft geen idee waar zijn toekomst ligt. "Deze stap heeft in ieder geval goed uitgepakt. De rest laat ik aan God over. En aan mijn zaakwaarnemers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen