Nelson legt uit hoe Slot hem een betere voetballer heeft gemaakt

3 mei 2022, 08:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Reiss Nelson heeft het gevoel dat hij onder Arne Slot een betere voetballer is geworden. De van Arsenal gehuurde aanvaller kende de nodige opstartproblemen bij Feyenoord en leek lange tijd niet aan de verwachtingen te kunnen voldoen, maar is inmiddels uitgegroeid tot vaste kracht.

"Ik had blessures, had daarna wat pech en eigenlijk was mijn body niet in balans die eerste maanden", blikt Nelson in gesprek met De Telegraaf terug op zijn beginperiode bij Feyenoord. "Ik heb tegen mijzelf gezegd dat ik geduld moest hebben. Alles kost tijd en als mijn kans weer zou komen moest ik er helemaal klaar voor zijn. Dat is gelukt. Ik wist sowieso dat het moeilijk zou worden. Ik kom van Arsenal maar je wandelt niet zomaar het elftal van Feyenoord binnen. Arne Slot heeft een prima selectie neergezet en er lopen hier fantastische spelers. Het was gewoon moeilijk om in het team te komen. Ik ben als een bezetene gaan knokken en nu sta ik er."

Nelson werd opgeleid door Arsenal, in het seizoen 2018/19 verhuurd aan 1899 Hoffenheim en is nu toe aan zijn tweede verhuurperiode. In Rotterdamse dienst is de Engelsman gegroeid als winger, stelt hij. "Je wilt het liefst heel veel een tegen een-situaties creëren op het veld en verdedigers verslaan in the battles. Maar Arne wil resultaat zien en een goede laatste bal. Daar schoot ik vroeger wat tekort in. Arne heeft me verteld waar ik op de training aan moest werken, ik heb alles gedaan wat hij heeft gezegd en daardoor ben ik nu een betere speler."

Steeds vaker is Nelson als aangever of afmaken betrokken bij doelpunten. Vorige week verzorgde hij nog een belangrijke assist toen Feyenoord met 3-2 won van Olympique Marseille. Over twee dgen moeten de Rotterdammers het karwei afmaken. "Het wordt donderdag een special night voor de spelers, voor de staf, voor de supporters en voor iedereen die ons steunt. We gaan deze avond voor de rest van ons leven herinneren, dat weet ik nu al. Alle spelers en iedereen binnen de club Feyenoord kijken er gigantisch naar uit. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en ik ga ook alles geven. I play for the badge, for Feyenoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen