PSV hoopt aan Benfica gelinkte Mario Götze aan boord te houden

3 mei 2022, 07:39

PSV hoopt Mario Götze ervan te overtuigen zijn carrière in Eindhoven voort te zetten, zo melden diverse media dinsdagochtend. De aanvallende middenvelder beschikt in het Philips Stadion over een contract dat nog twee jaar doorloopt, maar is voor een beperkte afkoopsom van ongeveer drie à vier miljoen euro over te nemen. De verwachting is dat Götze binnen enkele weken een beslissing over zijn toekomst neemt.

De voortekenen zijn ongunstig voor PSV. Volgens Voetbal International lijkt Götze aan te sturen op een vertrek uit Eindhoven nu Roger Schmidt ook weggaat. Het was de Duitse oefenmeester die Götze er in 2020 van overtuigde de overstap naar de Eredivisie te maken. Schmidt stapt na dit seizoen over naar Benfica en het is niet ondenkbaar dat de samenwerking tussen de landgenoten een vervolg krijgt, daar Götze door Portugese media ook in verband wordt gebracht met de club uit Lissabon.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat een vertrek van Götze 'goed mogelijk' is en daar bij PSV ook nadrukkelijk rekening wordt gehouden. De Eindhovenaren wanen zich echter niet kansloos in hun poging om de 29-jarige Duitser te behouden. PSV heeft hem in elk geval het signaal gegeven dat hij in de plannen van Ruud van Nistelrooij, de opvolger van Schmidt, voorkomt.

Naast Benfica zouden ook clubs uit de Verenigde Staten de Duitser willen aantrekken. Het is echter nog maar de vraag of Götze een overzees avontuur ziet zitten. Niet lang geleden sprak de middenvelder nog de ambitie uit om ooit een keer de Champions League te winnen. Tot dusver speelde Götze 74 wedstrijden voor PSV, waarin hij achttien keer trefzeker was.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen