Feyenoord krijgt advies: "Exact hetzelfde doen, vol druk erop"

2 mei 2022, 21:46

Als het aan John van 't Schip ligt, verandert Feyenoord niet al te veel aan het strijdplan voor de return in de halve finale van de Conference League. Afgelopen week werd Olympique Marseille in eigen huis met 3-2 verslagen. De Rotterdammers worden desondanks gewaarschuwd.

"Ik zou exact hetzelfde doen als ze thuis hebben gedaan", vertelt Van 't Schip aan tafel bij Rondo. "En dat betekent vol druk erop. Olympique Marseille verloor afgelopen weekend thuis met 0-3 van Olympique Lyon, maar het had ook zomaar helemaal anders kunnen zijn. Je merkt dat ze het niet gewend zijn als ze onder druk worden gezet.Dan gaan ze fouten maken."

Feyenoord zal volgens Rafael van der Vaart vooral Dimitri Payet in bedwang moeten houden. "Dat vind ik echt een speler waarbij ik me afvraag: hoe kan hij in hemelsnaam nooit bij de absolute top beland, Real Madrid of wat dan ook? Hij zal wel eigenwijs zijn en het stempel 'lastig hebben', want als je zó goed kan voetballen, is het raar als je naar zijn clubs kijkt."

De 35-jarige middenvelder, die 38 interlands namens Frankrijk speelde, debuteerde op jonge leeftijd bij AS Excelsior. Via Nantes, Saint-Étienne en Lille arriveerde hij in 2013 bij Olympique Marseille. Na twee seizoenen in de Premier League bij West Ham United keerde hij in 2017 terug bij L'OM.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen