UEFA weert Russen langer uit Europa: goed nieuws Feyenoord?

2 mei 2022, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Russische teams zijn ook komend seizoen niet welkom in de Europese clubtoernooien, zo heeft voetbalbond UEFA besloten naar aanleiding van de oorlog die het Europees-Aziatische land is gestart in Oekraïne. Die bekendmaking is mogelijk goed nieuws voor Feyenoord.

De Rotterdammers huren Guus Til dit seizoen namelijk van Spartak Moskou. De middenvelder zal hoogstwaarschijnlijk willen vertrekken uit de Russische competitie als hij met zijn ploeg niet over de grenzen kan spelen. De Rotterdammers hebben ook Jorrit Hendrix tijdelijk overgenomen. Mogelijk is ook de linkspoot komende zomer op te pikken. Volgens Feyenoord Transfermarkt schieten steeds meer seinen op groen voor een transfer.

De UEFA besloot voor dit seizoen al alle Europese teams uit de Champions League, Europa League en Conference League te weren. Daardoor moest het Spartak Moskou van Quincy Promes de Europa League-droom uit het hoofd zetten. Komend seizoen worden de Champions League voor vrouwen en de UEFA Youth League ook afgewerkt zonder Russische teams.

De nationale ploegen van Rusland mogen ook niet meedoen aan internationale toernooien. Tijdens het EK voor vrouwen was het Nederlands elftal gekoppeld aan de Russen, maar de Leeuwinnen nemen het nu op tegen Portugal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen