Bosz na knappe zege in Marseille: "Deden zoals Feyenoord"

2 mei 2022, 13:05

Peter Bosz deelde zondagavond met zijn Olympique Lyon een keiharde tik uit aan Olympique Marseille. In Stade Vélodrome pakte hij met zijn ploeg belangrijke punten in de strijd om een plek die recht geeft op Europees voetbal, waarbij de prestatie van Feyenoord van afgelopen donderdag ook heeft geholpen.

Op de persconferentie na het gewonnen duel in Marseille haalde Bosz de club uit Rotterdam direct aan: "We stonden compact en probeerden snel te spelen achter de rug van de verdediging, zoals Feyenoord ook deed en dat deden ze heel goed", wordt de Nederlandse coach geciteerd door Foot Mercato. Zijn ploeg had in het duel slechts 37 procent balbezit, maar was voor de goal een stuk gevaarlijker dan de equipe van Jorge Sampaoli.

"Verdedigend waren we sterk. Marseille speelde meer open, terwijl wij goed loerden op de tegenaanvallen", aldus Bosz, die wel vond dat zijn ploeg niet de hele wedstrijd een goed niveau heeft laten zien. "In het eerste bedrijf was het niet spectaculair. We verloren te veel makkelijke ballen en speelden de tegenaanvallen slecht uit. In de tweede helft deden we het wel goed."

Door goals van Moussa Dembelé en Karl Toko Ekambi werd de wedstrijd een kwartier voor het einde in het slot gegooid. De driepunter is ontzettend belangrijk voor Olympique Lyon, dat nog uitzicht houdt op de plekken die recht geven op Europees voetbal. De ploeg van staat met nog drie wedstrijden te gaan vijf punten achter op de nummer vijf OGC Nice.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen