Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ongeloof bij Schreuder neemt toe na uitspraak Referee Department

Ongeloof bij Schreuder neemt toe na uitspraak Referee Department

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

2 mei 2022 – Club Brugge kwam zondagavond op bezoek bij Anderlecht niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor het niet wist te profiteren van de misstap van koploper Union eerder op de dag. Tijdens de wedstrijd en na afloop ging het vooral over het vermeende penaltymoment in de eerste helft. Charles de Ketelaere werd opzichtig geduwd, maar zowel de scheidsrechter als de VAR zag er geen strafschop in. Tot ongeloof bij Alfred Schreuder, die echter niet wordt gesteund door de technisch directeur van het Referee Department. 

Het had een beslissend moment in de wedstrijd geweest kunnen zijn. Anderlecht en Club Brugge deden, zoals wel vaker, weinig voor elkaar onder en gaven weinig kansen weg. In de eerste helft slaagden de bezoekers er wel in om een paar keer gevaarlijk te worden. Zo kreeg De Ketelaere een goede kopkans op de 0-1, maar hij kon de bal niet genoeg sturing meegeven omdat hij werd geduwd in zijn rug. Dat deed Lisandro Magallan, door Ajax verhuurd aan Anderlecht, opzichtig met twee handen. Maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Dat gold ook voor de VAR, aangezien de leidsman niet naar het scherm werd geroepen.

Lees ook: Schreuder gelooft zijn ogen niet: ''Ik vind dat dat niet kan''

Schreuder begreep er helemaal niets van. ''Ik vind dat dat niet kan, het is heel slecht. Je hebt een VAR en iedereen ziet dat De Ketelaere geduwd wordt bij de voorzet, waardoor hij hem niet goed raakt'', zei de Nederlandse oefenmeester na afloop. Maar de scheidsrechter en de VAR van dienst waren niet de enige die er geen strafschop in zagen. Betrand Layec, technisch directeur van het Referee Department, is namelijk van mening dat zij goed hebben gehandeld. ''In de herhaling is te zien dat het contact duidelijk is en dat de handen van de Anderlecht-verdediger in de rug van de aanvaller van Club Brugge duwen. De penalty had dus gefloten kunnen worden, maar was het een 'clear error'? De VAR vond van niet en ik kan hem daarin volgen.''

Volgens Layec komen dit soort 'fases' vaak voor in het zestienmetergebied en focust de arbitrage zich wel eens 'te hard' op zulke zaken. Maar hadden de scheidsrechter en VAR anders besloten, had Layec ook achter hun beslissing gestaan. ''Het klopt dat er een duw is, zonder enige twijfel. Dus penalty had gefloten kunnen worden.'' Daar hebben Club Brugge en Schreuder natuurlijk niet zoveel aan, al kwam de regerend landskampioen bij Anderlecht te matig voor de dag om aanspraak te maken op de overwinning. Daardoor blijft de achterstand op Union drie punten. Komend weekend staan de titelfavorieten tegenover elkaar in Brussel. Een must win-wedstrijd voor Club Brugge. 

Lees ook: Flinke domper voor Club Brugge en Schreuder in titelstrijd Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd