FC Volendam gaat met Jan Smit als voorzitter Eredivisie in

2 mei 2022, 11:25

FC Volendam keert na dit seizoen na dertien jaar terug in de Eredivisie. Dat doet de ploeg van Wim Jonk met niemand minder dan Jan Smit als voorzitter. De bekende zanger neemt per 1 juli de taken over van Piet Kemper, die onlangs besloot om zijn termijn van drie jaar niet te verlengen. 

Smit, die in 2013 toetrad tot het bestuur van het 'andere Oranje', was dit seizoen al nauw verbonden aan FC Volendam. Niet alleen als fanatiek supporter, maar ook als commercieel directeur. Daar was hij naar eigen zeggen nog niet klaar mee, waardoor hij het in eerste instantie niet heel warm kreeg van het voorzitterschap. Maar nu gaat hij toch als voorzitter met FC Volendam de Eredivisie in. ''Hoewel dit niet mijn plan was, ben ik dáár voor de club waar de club mij nodigt denkt te hebben. Volgend jaar vier ik hier mijn tienjarig jubileum, dan is dit maar het toetje'', vertelt Smit op de clubsite van de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. 

Kemper is blij dat Smit hem gaat opvolgen. ''Jan heeft veruit de meeste bestuurservaring van iedereen binnen de club en is onze bekendste ambassadeur. Daarom hebben we hem gevraagd zijn commercieel directeurschap neer te leggen om vanaf komend seizoen als voorzitter aan de slag te gaan'', is de huidige voorzitter lovend over zijn opvolger. Smit gaf overigens aan dat het voorzitterschap zijn 'laatste kunstje' wordt bij FC Volendam, al is het natuurlijk niet uitgesloten dat men hem ook na die periode veelvuldig in het Kras Stadion tegen het lijf zal lopen. Maar dan als supporter of eregast. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen