Spaanse media zien Memphis opleven, maar plaatsen ook twijfels

2 mei 2022, 08:50

FC Barcelona versloeg Mallorca zondagavond met 2-1 en revancheerde zich daarmee voor de nederlagen in de drie voorgaande thuiswedstrijden. De uitblinker aan Catalaanse zijde was Memphis Depay. De Nederlander kreeg het vertrouwen van Xavi en betaalde dat terug met een doelpunt. De Spaanse media waren na afloop dan ook te spreken over zijn optreden.

Het gebeurt niet vaak dat Memphis een basisplaats krijgt van Xavi. Integendeel zelfs. De aanvaller maakte tegen Mallorca pas voor de derde keer in 2022 zijn opwachting aan de aftrap. Dat Xavi hem het vertrouwen gaf, kwam niet helemaal uit de lucht vallen. FC Barcelona verloor haar voorgaande drie thuiswedstrijden en scoorde daarin slechts twee keer. De oefenmeester moest dus wat anders bedenken om de punten in eigen huis te houden en kwam uit bij Memphis, die de openingstreffer voor zijn rekening nam. 'Geweldig aangenomen, nauwkeurig geschoten. Hij deed niet heel veel anders dan normaal, maar dat was goud waard vandaag', schrijft Mundo Deportivo.

Ook Sport is in zijn beoordeling lovend over het optreden van Memphis. De Oranje-international krijgt evenals Sergio Busquets, die de tweede Catalaanse treffer voor zijn rekening nam, een 8 als rapportcijfer. 'Eindelijk werd hij herenigd met de Memphis-goal uit open spel', schrijft het medium. Zijn laatste twee doelpunten maakte hij immers vanaf de stip. Sport merkte overigens wel op dat Memphis het in eerste instantie moeilijk had op de linkerflank. Maar na zijn doelpunt raakte hij meer betrokken bij het spel. Ondanks zijn goede optreden heersen er ook nog twijfels. 'Sommige mensen pleiten ervoor dat hij moet blijven, anderen geloven niet dat hij de geschikte centrumspits is voor een team dat voor de titels gaat', klinkt het bij Marca.

Volgens de sportkrant heeft Memphis het tegen de grote clubs nog niet laten zien. Gelukkig voor de Oranje-international krijgt hij de komende weken nog de kans om daar verandering in te brengen. FC Barcelona speelt namelijk nog tegen Real Betis én Villarreal (halve finalist in de Champions League). In die wedstrijden maakt ongetwijfeld ook Frenkie de Jong zijn opwachting. Xavi kan in het restant van het seizoen niet meer beschikken over Pedri en Nico Gónzalez en dus lijkt De Jong eindelijk verzekerd van een basisplaats. Tegen Mallorca speelde hij in ieder geval een goede wedstrijd, aldus Sport. 'Hij koos ervoor om het leven niet ingewikkeld te maken en zich meer te wijden aan de opbouw', waar de oud-Ajacied zich in de voorgaande wedstrijden juist vaak meldde in de vijandelijke zestien. 

Lees ook: Frenkie de Jong reageert op gesprek met Xavi: ''Iedereen is blij''

Dankzij de 2-1 overwinning op Mallorca is FC Barcelona zo goed als verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. De voorsprong op nummer vijf Real Betis bedraagt momenteel negen punten, al heeft de ploeg uit Sevilla nog een wedstrijd in handen. De volgende speelronde lijkt doorslaggevend te worden in de strijd om de felbegeerde Champions League-tickets. Dan gaat FC Barcelona immers op bezoek bij Real Betis, terwijl Atlético Madrid het een dag later opneemt tegen Real Madrid. Atlético is de huidige nummer vier met 61 punten, vijf minder dan Barça.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen