Groningen is de weg kwijt, maar aan opstappen denkt Buijs niet

2 mei 2022, 08:15

Danny Buijs peinst er niet over de handdoek in de ring te gooien nu FC Groningen op een dramatisch einde van het seizoen afstevent. De Groningers verloren zondag op bezoek bij RKC Waalwijk (3-1) voor de vierde keer op rij, waardoor deelname aan de play-offs om Europees voetbal allesbehalve een zekerheidje is.

Groningen bezet na de nederlaag in Waalwijk weliswaar nog altijd de felbegeerde achtste plaats, maar de concurrentie hijgt de Trots van het Noorden in de nek. Go Ahead Eagles heeft evenveel punten (maar een net iets minder doelsaldo: -10 om -9), sc Heerenveen en NEC hebben een achterstand van één punt en Heracles Almelo en SC Cambuur volgen op twee punten.

De mindere resultaten van de laatste weken zijn geen reden voor Buijs om op te stappen. "Dat gaat nu niet door mijn hoofd omdat ik niet gevoel heb dat ik het probleem ben. Als anderen daar anders over denken, moeten ze dat heel snel laten weten", zegt de trainer bij RTV Noord. Wel heeft Buijs het gevoel dat er iets moet veranderen. "Nu heb ik het gevoel dat de enige manier om dit nog om te draaien is om de boel nog even op te schudden voor de laatste wedstrijden. Een paar andere jongens opstellen en dan hopen dat het goed valt."

Buijs realiseert zich dat de strijd om plek acht reuze spannend is en Groningen in de laatste drie wedstrijden de nodige punten met pakken om deelname aan de play-offs af te dwingen. "De onderlinge verschillen tussen nummer acht en de nummer laatst zijn minimaal. In november stonden wij nog bij de onderste vier ploegen. Kunnen wij de play-offs halen? Ja. Gaan wij daar alles aan doen? Ja. Het is voor mij alleen geen gegeven en dat heb je de afgelopen weken ook kunnen zien."

Michael de Leeuw, die in Waalwijk al na een helft werd gewisseld, wil zich even niet bezighouden met de strijd om plek acht. "Ik denk dat wij het maar even niet over de play-offs moeten hebben. Als wij zo doorgaan hebben wij daar niets te zoeken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen