Marseille krijgt enorme tik te verwerken in aanloop naar Feyenoord

1 mei 2022, 22:38

Olympique Marseille zal met een bijzonder slecht gevoel toewerken naar de tweede ontmoeting met Feyenoord in de halve finale van de UEFA Conference League. Vier dagen voor de clash in het Stade Vélodrome leed de huidige nummer twee van Frankrijk namelijk een pijnlijke nederlaag in eigen huis: Lyon was met 0-3 te sterk. De ploeg van Peter Bosz deelde daarmee een serieuze tik uit aan de komende tegenstander van Feyenoord.

Drie dagen na de heenwedstrijd tegen Feyenoord in de halve finale van de Conference League wachtte Marseille wederom een belangrijk duel. Landskampioen kan de ploeg van Jorge Sampaoli niet meer worden, maar ze staat desondanks op een zucht van deelname aan de Champions League. De nummer twee van de Ligue 1 plaatst zich immers ook rechtstreeks voor de groepsfase van het miljardenbal. Bij een overwinning op Lyon kon Marseille dat ticket haast niet meer ontgaan.

Lees ook: Dubbelslag Geertruida basis voor goede generale Feyenoord

Maar zover kwam het dus niet. Marseille had gehoopt op een wedstrijd zoals Feyenoord die eerder op de zondag speelde in Sittard, maar de tegenstander van de Rotterdammers in de Conference League moest flink aan de bak tegen het Lyon van Bosz. Na een eerste helft waarin niet al te veel gebeurde, openden de bezoekers vroeg in het tweede bedrijf zelfs de score. Castello Lukeba tikte binnen nadat de bal uit een vrije trap pardoes voor zijn voeten viel. Marseille was het vervolgens even kwijt en stond vlak na de openingstreffer twee grote kansen toe, maar de 0-2 liet nog even op zich wachten.

Sampaoli had na een uur genoeg gezien en bracht Bamba Dieng en Mattéo Guendouzi, die in De Kuip nog aan de aftrap verschenen, binnen de lijnen. Met hen in het veld ging de thuisploeg op jacht naar de belangrijke gelijkmaker. Met slechts twee punten meer dan Stade Rennais en AS Monaco kon ze zich namelijk geen nederlaag veroorloven. Maar die kwam er dus wel. Het werd er zelfs nog pijnlijker op voor Marseille, want een kwartier voor tijd verdubbelde Moussa Dembélé de score. Waar Marseille zich tegen Feyenoord nog wist terug te knokken van een 2-0 achterstand, lukte dat ditmaal niet. Het was aanvallend onmachtig, waardoor Lyon de zege uiteindelijk eenvoudig over de streep trok. Een paar minuten tijd bepaalde Karl Toko Ekambi de eindstand op 0-3.

Marseille beleefde daarmee een uiterst teleurstellende generale repetitie voor de return tegen Feyenoord, waarin het een 2-3 achterstand moet weg zien te poetsen. Lyon en Bosz boekten daarentegen een belangrijke overwinning: zij mogen toch nog hopen op Europees voetbal. Zal Arne Slot zijn landgenoot de komende dagen nog bellen om te bespreken hoe hij de return het beste kan aanpakken?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen