Brugge profiteert niet van falende stuntploeg en blijft jager

Brugge profiteert niet van falende stuntploeg en blijft jager

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 mei 2022 – Club Brugge heeft zondagavond nagelaten om de achterstand op koploper Union Sint-Gillis weg te poetsen. De ploeg van trainer Alfred Schreuder kwam in Brussel niet verder dan 0-0 tegen nummer drie RSC Anderlecht. Promovendus Union bleef zodoende de trotse koploper van de Jupiler Pro League.

Het treffen in de kampioensgroep had een flink Nederlands tintje. Bij Anderlecht begonnen Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee in de basis, terwijl doelman Bart Verbruggen op de bank moest starten. De bezoekers traden aan met Noa Lang, Ruud Vormer viel in en Bas Dost bleef negentig minuten toeschouwer vanaf de reserevebank. In de eerste helft was het Hoedt, die bijna een verrassende hoofdrol op zich nam.

Eerder op de dag had koploper Union dure punten laten liggen (0-0) op bezoek bij Antwerp. Zodoende kon Brugge op een punt van de ploeg uit Brussel, maar dan moest er wel gewonnen worden in Brussel. Dat lukte niet, al was Hoedt bijna het goudhaantje namens de gastheer. Met een geweldige poging van eigen helft wist hij Simon Mignolet bijna te verschalken, maar de goalie was net op tijd terug om een doelpunt te voorkomen.

Na de thee werd er ook niet gescoord in het Lotto Park en dus liet Brugge een mooie kans om de koppositie te pakken liggen. De titelstrijd in België krijgt de komende weken een mooi hoofdstuk. Union (43 punten) en Brugge (40 punten) treffen elkaar volgende week zondag in Brussel om elkaar vervolgens woensdag tegen te komen in Brugge. In totaal staan er nog vier speelrondes op de planning.

Reacties

gerelateerd