Inter en Milan nek aan nek richting ongekende climax in Serie A

1 mei 2022, 20:00

Internazionale heeft zondagavond in navolging van concurrent AC Milan goede zaken gedaan in de titelstrijd. De grootmacht uit Milaan won op bezoek bij Udinese met 1-2 en hijgt de rivaal weer in de nek. Drie wedstrijden voor het einde is het verschil slechts twee punten.

In het Stadio Friuli moesten drie van de vier Nederlanders genoegen nemen met een plekje op de bank. Bij de thuisploeg ontbraken Marvin Zeegelaar en Bram Nuytinck in de basisopstelling, terwijl Denzel Dumfries als wissel moest beginnen bij de bezoekers. Stefan de Vrij verscheen wel aan de aftrap en legde samen met zijn ploeggenoten een uitstekende eerste helft op de mat.

Inter wist na de zege van Milan dat het ook moest winnen en kwam al na twaalf minuten op voorsprong via Ivan Perisic. Vlak voor rust sloegen de gasten nog een keer toe. Lautaro Martínez schoot een strafschop via de doelman tegen de paal, maar wist te rebound wel te benutten. Na de thee werd het duel ineens spannend toen Ignacio Pussetto van dichtbij voor de 1-2 zorgde. De nipte zege werd vervolgens over de streep getrokken.

De spanning blijft dus om te snijden in de Serie A. Milan heeft twee punten voorsprong op Inter. De koploper speelt nog tegen Hellas Verona (uit), Atalanta (thuis) en Sassuolo (uit). Het programma van Inter lijkt op papier iets gemakkelijker. De nummer twee treedt nog aan tegen Empoli (thuis), Cagliari (uit) en Sampdoria (thuis).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen