Arsenal verslaat West Ham: Bergwijn en co weer in de achtervolging

1 mei 2022, 19:22

Arsenal heeft zondagavond goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg van Mikel Arteta wist na de overwinning van Tottenham Hotspur op Leicester City wat ze moest doen: winnen van West Ham United. En dat is gelukt. De centrale verdedigers maakten het verschil in de Londense derby. 

Tottenham Hotspur boekte eerder op de zondag een 3-1 overwinning op Leicester City, waardoor het tijdelijk de vierde plek in handen had. Maar door de zege van Arsenal bij West Ham United moet de ploeg van Steven Bergwijn, die ook in het thuisduel met Leicester City genoegen moest nemen met een korte invalbeurt, weer in de achtervolging. De voorsprong van Arsenal op de rivaal bedraagt na vandaag twee punten. Met nog vier wedstrijden te gaan, kan er dus nog van alles gebeuren. 

Arsenal zal de laatste weken van de Premier League in ieder geval met veel vertrouwen tegemoet treden. De ploeg van Arteta heeft zich namelijk uitstekend hersteld van een matige reeks. Ze was in de aanloop naar het duel met West Ham United niet alleen te sterk voor Chelsea, maar ook voor Manchester United. Zondagavond moest dus ook West Ham United eraan geloven. Van harte ging dat niet. Arsenal opende weliswaar na 38 minuten de score via Rob Holding, maar een paar minuten later stond het alweer gelijk. Jarrod Bowen frommelde beide ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in. 

In de tweede helft deed Arsenal echter snel zaken. Wéér was een centrale verdediger de gevierde man. Na het doelpunt van Holding in de eerste helft, was het na 54 minuten de beurt aan Gabriel. De Braziliaan werd volledig over het hoofd gezien en knikte bij de tweede paal binnen. West Ham United moest wederom in de achtervolging, maar de ploeg van David Moyes speelde weinig klaar in het restant van de wedstrijd. De 1-3 hing meer in de lucht dan de gelijkmaker. Maar gescoord werd er niet meer in Londen. Arsenal trok de 1-2 voorsprong over de streep en heeft de felbegeerde vierde plek weer in handen. Arteta en zijn manschappen mogen zelfs ook nog hopen op de derde plek. Chelsea ging eerder vandaag immers met 1-0 onderuit tegen Everton. Het verschil tussen de Londense rivalen is nog maar drie punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen