Dubbelslag Geertruida basis voor goede generale Feyenoord

1 mei 2022, 18:49

Op bezoek bij Fortuna Sittard heeft Feyenoord zondagmiddag precies gekregen wat het wilde: een eenvoudige wedstrijd en drie punten. Twee treffers van Lutsharel Geertruida binnen 25 minuten waren daarvoor de opmaat, vlak na rust onderstreepte Reiss Nelson met de 0-3 dat Feyenoord veel sterker was. Omdat Zian Flemming met nog twintig minuten te gaan wat terugdeed, dacht Fortuna nog aan een comeback. Dat zat er echter bij lange na niet in.

Tussen het tweeluik met Olympique Marseille door hoopte Feyenoord zondag in het Limburgse Sittard op een eenvoudige middag. Dan kon het krachten sparen voor de belangrijke return aanstaande donderdag in de Franse havenstad. Daar moet voor het eerst in twintig jaar weer een Europese finale worden bereikt door Feyenoord. Maar eerst moest de focus op Fortuna, dat met 29 punten op de veertiende plaats stond en nog lang niet zeker is van handhaving.

Geertruida was dus verantwoordelijk voor beide goals van Feyenoord en schroefde zijn seizoentotaal daarmee op naar drie. De eerste van vanmiddag kopte hij raak uit een corner van Kökçü en de tweede kreeg Geertruida op een presenteerblaadje van Nelson. Met links liet Geertruida Van Osch kansloos, waardoor Fortuna tegen een ruime achterstand aan keek en eigenlijk al wist dat er tegen dit sterke Feyenoord niets te halen viel. Want de thuisploeg zelf stichtte in de eerste helft zo goed als geen gevaar.

Omdat Fortuna direct na de pauze net zo tegenviel als ervoor, kon Feyenoord het duel alsnog relatief snel beslissen. Bij het steekpassje van Guus Til wurmde Nelson zich voor verdediger Ivo Pinto en na het omspelen van Van Osch mikte hij via de binnenkant van de paal knap raak. Dat was voor Feyenoord-trainer Arne Slot het signaal om te gaan wisselen en krachten te sparen: al snel gingen Dessers, Kökçü en Luis Sinisterra er vanaf en later werd Til nog vervangen.

Als invaller Charlison Benschop enkele minuten na de goal van Flemming een goede kans niet had verprutst, was het toch nog billenknijpen geworden voor Feyenoord. De spanning kwam echter niet meer in de wedstrijd. Fortuna slaagde er niet in om nog gevaar te stichten, terwijl Feyenoord het naliet om het duel opnieuw in het slot te gooien. Wel gingen de drie punten mee naar huis en kon het team Slot met veel vertrouwen op naar Marseille. De vraag is of Marcos Senesi daarbij zal zijn, hij ging vlak voor tijd met een pijnlijke voet naar de kant en voelde ook aan zijn hamstring.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen