Barça en Xavi krijgen vóór aftrap tegen Mallorca al grote opsteker

1 mei 2022, 18:22

Na drie opeenvolgende thuisnederlagen hoopt FC Barcelona de punten zondagavond eindelijk weer eens in eigen huis te houden. Dat moet dan gebeuren tegen Mallorca. De kans is groot dat Ansu Fati zijn rentree maakt tegen de huidige nummer zestien van Spanje. De jonge aanvaller behoort in ieder geval tot de wedstrijdselectie. 

En dat is natuurlijk goed nieuws voor Xavi, die dat goed kon gebruiken. De oud-speler van FC Barcelona leek de boel na knappe overwinningen op Atlético Madrid, Real Madrid en Sevilla eindelijk op de rails te hebben, maar door opeenvolgende teleurstellende resultaten dreigt het seizoen alsnog als een nachtkaars uit te gaan. De Catalanen zijn niet meer actief in de Europa League en zagen Real Madrid zaterdagavond de landstitel veroveren. Aan Xavi en zijn manschappen nu de taak om zich te plaatsen voor de Champions League, zodat het seizoen niet als volledig mislukt de boeken in gaat. 

Ook Fati is erop gebrand om het seizoen goed af te sluiten. De aanvaller beleefde in het seizoen 2019/2020 zijn grote doorbraak in de hoofdmacht van FC Barcelona en werd binnen de kortste keren de 'nieuwe Lionel Messi' genoemd. Maar door veel blessureleed in de afgelopen twee seizoenen heeft Fati niet tot nauwelijks de kans gekregen om te laten zien hoe goed hij kan voetballen. Ook in het huidige seizoen sukkelt hij met zijn fitheid. Fati kwam vooralsnog pas tien keer in actie. Zijn laatste minuten dateren van 20 januari, toen hij als invaller zijn opwachting maakte in de bekerwedstrijd tegen Athletic Club. 

Dat Fati zo blessuregevoelig is, is natuurlijk ook een domper voor FC Barcelona. De ploeg van Xavi scoort heel moeilijk en dan is Fati nou net een speler die het net juist makkelijk weet te vinden. In de tien wedstrijden die hij dit seizoen in actie kwam, scoorde hij namelijk vijf keer. Doelpunten kan Barça in de laatste competitieduels goed gebruiken, want het is nog niet zeker van een eindklassering in de top vier. Bij een overwinning op Mallorca zondagavond komt een Champions League-ticket wel steeds dichterbij. Maar dan zal Barcelona wel een stuk beter voor de dag moeten komen dan in de laatste drie competitiewedstrijden, die dus allemaal werden verloren. In twee daarvan kwam de ploeg van Xavi niet eens tot scoren. Brengt Fati daar vanavond verandering in? 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen