Hofland baalt van arbitrage: ''Ik begrijp de regels niet meer''

1 mei 2022, 18:04   Bijgewerkt: 1 mei 2022, 20:13

Kevin Hofland baalt na afloop van het verloren duel op bezoek bij PSV flink van de rol van de arbitrage. Scheidsrechter Kamphuis besloot na het bekijken van de beelden om de dicustabele treffer van Ritsu Doan te laten staan, waar de Limburgse oefenmeester weinig van begreep

"Volgens Kamphuis was er na het moment dat Vinícius de bal speelde, sprake van een nieuwe aanval", zei Hofland tegenover ESPN na het verloren duel in Eindhoven. "Volgens mij is het gewoon buitenspel als je de bal ontvangt", aldus Hofland, die denkt dat zo'n situatie ook invloed heeft op zijn spelers. "Ik vind het echt bijzonder. Vinícius is het eerste station in deze aanval die de bal ontvangt."

De dubieuze moment zorgde voor veel onbegrip op sociale media, aangezien de regelgeving er niet duidelijker op wordt. Hofland heeft datzelfde gevoel. "Ik begrijp de regels niet meer. Misschien moet ik maar iets van bijscholing gaan doen", grapt Hofland op de persconferentie. "Misschien moeten ze bij de arbitrage ook maar eens ingrijpen, gewoon een weekend langs de kant. Als mijn zoon een fout maakt op school, krijgt hij dat ook te horen."

Scheidsrechter Jochem Kamphuis verdedigde na afloop juist het standpunt om het doelpunt van Ritsu Doan te laten staan. Volgens de arbiter ontstond er doordat Vinícius de bal terugspeelde naar de eigen speelhelft een nieuwe aanvalsfase, waardoor er geen reden was om het doelpunt af te keuren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen