Milan slaat opnieuw laat toe en legt druk bij rivaal Internazionale

1 mei 2022, 17:03

AC Milan heeft zondagmiddag een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap in de Serie A. De grootmacht uit Milaan leek zich stuk te bijten op Fiorentina, maar won uiteindelijk nipt met 1-0. Zodoende moet achtervolger Internazionale vanavond winnen om de titelstrijd spannend te houden.

In het San Siro stond er voorafgaand voor de beide ploegen veel op het spel. Milan is zoals bekend verwikkeld in een hevige titelstrijd en hoopt voor de eerste keer sinds seizoen 2010/11 weer eens landskampioen van Italië te worden. De bezoekers uit Florence willen op hun beurt nog Europa in en dan moet Fiorentina in ieder geval een plekje strijgen op de ranglijst.

Met ex-Feyenoorder Sofyan Amrabat in de basis ging het in de eerste helft op en neer. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score te openen, maar slaagden daar niet in. Igor schoot in kansrijke positie naast namens Fiorentina, daarna was het aan Milan. Olivier Giroud, Rafael Leao en Franck Kessié hadden hun vizier niet op scherp staan namens de thuisploeg.

Na de thee was het ook vooral de gastheer die voor gevaar zorgde. Onder meer Leao, Kessié, Theo Hernández en Ante Rebic wisten het net in eerste instantie niet te vinden. Arthur Cabral was vervolgens dichtbij de 0-1, maar die werd voorkomen door Mike Maignan. Net als vorige week sloeg Milan laat toe. Ditmaal was Leao wel scherp en profiteerde hij optimaal van een foutje van Fiorentina-doelman Pietro Terracciano: 1-0.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen