Gio kan titel met Rangers vergeten ondanks punt in Old Firm

1 mei 2022, 14:56

Giovanni van Bronckhorst gaat zich in zijn eerste seizoen als manager van Rangers FC niet kronen tot landskampioen. De titelhouder speelde zondagmiddag in The Old Firm met 1-1 gelijk tegen Celtic. Zodoende behoudt het groene deel van Glasgow een voorsprong van zes punten.

Van Bronckhorst wist dat alleen een overwinning zijn titeldroom in leven zou houden. Het verschil tussen de aartsrivalen was namelijk zes punten, terwijl het doelsaldo van Celtic ook nog eens een stuk beter is. In de eerste helft was het niet te zien dat Rangers vocht voor zijn laatste kans. Halverwege het eerste bedrijf hielp Jota de gastheer aan een 1-0 voorsprong.

Na de thee probeerde Rangers de burenruzie, die met zeven gele kaarten behoorlijk 'sportief' was, alsnog om te draaien. De ploeg van Gio werd een dikke twintig minuten voor tijd beloond en Fashion Sakala knalde met links hard de 1-1 tegen de touwen. Diezelfde Sakala had in de slotfase de winnende treffer op zijn schoen, maar dit keer raakte hij de paal.

Het verschil tussen Celtic en Rangers blijft dus zes punten. Er staan nog drie wedstrijden op de planning en dus blijft eerstgenoemde hard op weg naar de titel. Van Bronckhorst is echter zeker nog niet uitgespeeld. Hij staat met Rangers in de halve finale van Europa League tegen RB Leipzig en speelt binnenkort met zijn ploeg de finale van de Scottish Cup tegen Hearts.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen