'FC Barcelona polst opnieuw bij Chelsea, PSG volgt Dembélé'

1 mei 2022, 12:44

FC Barcelona werd reeds gelinkt aan de transfervrije Chelsea-spelers Antonio Rüdiger en Andreas Christensen en aan César Azpilicueta. Eerstgenoemde lijkt echter naar Real Madrid, terwijl de Deense verdediger nog wel een serieuze optie is. Maar ook Marcos Alonso (31) staat op het lijstje om naar Camp Nou te komen.

Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano zondag althans. Alonso heeft het naar zijn zin bij Chelsea, maar wil deze zomer terugkeren naar Spanje. FC Barcelona zou inmiddels al hebben geïnformeerd welk bedrag er op tafel moet komen om het in 2023 aflopende contract van de multi-inzetbare verdediger af te kopen. Eerder werd ook al naar de status van Azpilicueta (32) gevraagd.

Aangezien Chelsea financiële problemen heeft na het gedwongen vertrek van eigenaar Ramon Abramovich is het niet ondenkbaar dat de club meewerkt aan het vertrek van de twee Spaanse routiniers. In totaal zou de Catalaanse club drie à vier opties hebben om de backposities te versterken, want volgens vooormalig RAC1-journalist Gerard Romero staat ook Benfica's Alejandro Grimaldo op de lijstjes.

Lees ook: 'Barça wil doorpakken met contractverlengingen na Araújo-nieuws'

Dembélé vervanger Mbappé

Verder werd in de Franse media de situatie van Ousmane Dembélé geschetst. De bijna transfervrije buitenspeler werd gelinkt aan Paris Saint-Germain, dat een financieel geweldig voorstel zou hebben gedaan. In Parijs zien ze de aanvaller als de ideale vervanger van Kylian Mbappé, mocht hij naar Real Madrid vertrekken. Wel moet er dan goedkeuring komen van de nieuwe coach, omdat Mauricio Pochettino lijkt te vertrekken. Dembélé, die volgens RMC Sport een langer verblijf in Camp Nou nog wel overweegt, zou dan 17 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Dat bedag kan men in Catalonië in elk geval zeker niet ophoesten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen