NAC Breda schorst Hilterman na bizarre actie op Emmen-feest

1 mei 2022, 10:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda heeft Jeredy Hilterman zondagochtend per direct uit de A-selectie gezet. De aanvaller was zaterdagavond aanwezig bij het kampioensfeestje van FC Emmen, zijn vorige werkgever die hem halverwege het seizoen op Deadline Day verkocht aan NAC Breda. Dat leek de spits echter compleet vergeten toen hij de microfoon kreeg om wat tegen de fans te zeggen.

In de bizarre onderstaande video richt Hilterman zich tot de fans en het publiek. Hij noemt de stap naar de NAC Breda, de club bij wie hij nog tot 2024 onder contract staat, doodleuk 'een fout' en later in de video geeft hij aan naar óók de Eredivisie te gaan. Zo roept hij onder meer keihard tegen het publiek en de medespelers: 'Waar gaat Hilterman naar toe?', waarop de aanwezige fans heel hard Emmen roepen.

Zeer opmerkelijk, aangezien de oud-spits van Jong FC Utrecht bij NAC Breda speelt en ook met die club via de play-offs nog kan promoveren. Hoewel hij niet altijd een vaste waarde in de basis is, krijgt hij wel vrijwel wekelijks speeltijd en kwam hij na de winterstop in veertien officiële wedstrijden tot twee doelpunten en één assist. Met zijn uitingen leek het er bijna op alsof hij geschorst wilde worden of de knuppel in het hoenderhok wilde gooien.

Lees ookEén voor twaalf: ultieme Deadline Day-transfer voor NAC

Hilterman geschorst

Dat eerste is in elk geval gelukt, want de beelden kwamen terecht bij fans van NAC Breda en de clubleiding, die logischerwijs wel in moest grijpen. 'Jeredy Hilterman wordt naar aanleiding van verbale uitingen tijdens het kampioensfeest van FC Emmen per direct buiten de groep gelaten. Zijn gedrag helpt niet in het groepsproces met het oog op het behalen en succesvol zijn in de play-offs', staat er onder meer te lezen. 

Reacties

redacteur
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"en later in de video geeft hij aan naar óók de Eredivisie te gaan."

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen