Heracles-'fan' gearresteerd na aanval op Cerny en '50 bekers bier'

1 mei 2022, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De politie heeft zaterdagavond een 31-jarige Almeloër aangehouden voor de mogelijke mishandeling van FC Twente-speler Vaclav Cerny. De aanvaller kreeg tijdens een opstootje in de wedstrijd een klap te werken van de man in het publiek. Die werd uiteindelijk aangehouden, maar het was niet de enige rel na de vanuit de fans enigszins bizarre voetbalavond.

De politie hield de man zelfs aan op verdenking van mishandeling en dat was voor Heracles Almelo-directeur Rob Toussaint reden om flink door het stof te gaan. "We gaan snel uitzoeken wie het is geweest, dit tolereren we natuurlijk niet. Dit kan niet en dit mag niet", zei hij tegenover TC/Tubania. Uitgerekend in de derby tegen FC Twente was het vak achter het doel weer een staanvak geworden, nadat het er laatste tijd vanwege veiligheidsredenen alleen nog maar gezeten mocht worden.

Daarnaast was er veel kritiek op arbiter Sander van Eijk, die te veel zou hebben toegestaan, zowel op het veld – waar hij onder meer  een rode kaart leek te missen – als daarbuiten in het gedrag van de fans. Gezien alle plastic bekers op het veld was er bijvoorbeeld wel aanleiding om in te grijpen, maar dat gebeurde dus niet. "Hij had totaal geen controle", vond FC Twente-speler Ramiz Zerrouki.

Lees ookNijhuis reageert op rel rond Derksen en laakt 'afrekencultuur'

50 bekers biers

Ook FC Twente-keeper Lars Unnerstall had met de rust te maken, legt hij uit aan De Telegraaf. "Ik denk dat ik wel een stuk of vijftig biertjes over me heen heb gehad. Met die biertjes heb ik niet zo'n probleem. Dat maakt me echt niks uit, al is het wel lastig", aldus de Duitser. "Wat me wel echt iets uitmaakt zijn die andere spullen die op het veld gegooid worden. Die harde dingen. Dat hoeft niet." Ook kreeg hij een shotglaasje naar zijn hoofd geslingerd. "Als de supporters zo dichtbij zitten, wordt het gemakkelijker voor hen om dingen te gooien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen