Courtois deelt sneer uit aan Barça: "Alsof ze de titel hadden gewonnen"

30 april 2022, 22:48

Thibaut Courtois is blij met de landstitel. De doelman deelde tijdens het feestvieren nog een sneertje uit aan FC Barcelona, dat onlangs de topper met 4-0 wist te winnen van de Madrilenen. De Belg stelt dat zijn ploeg rustig is gebleven, ondanks die tik.

"De gewonnen Clássico vierden ze alsof ze de titel hadden gewonnen, alsof ze weer helemaal terug waren gekomen. Maar wij zijn kalm gebleven", vertelt de doelman, die zaterdagmiddag een clean sheet achter zijn naam mocht zetten. Zijn ploeggenoten wisten vier keer te scoren, waardoor Real in stijl kampioen werd van Spanje. "Deze titel is een compliment voor het hele team. We vallen aan met z'n allen en verdedigen ook met de hele ploeg."

Lees ook: Ancelotti verovert fenomenaal record door landstitel Real Madrid

Dat Real kampioen werd met nog vier speelrondes te gaan, zegt volgens Courtois veel over de kracht van de ploeg. "We hebben vanaf de eerste wedstrijd alles gegeven en hebben een constant seizoen gespeeld tot dusver. Tegen Espanyol speelden we een geweldige wedstrijd. We wisten dat we het vandaag moesten afmaken, want alles was voorbereid voor een feest. In het begin hadden we het moeilijk, maar na het eerste doelpunt werd alles een stuk makkelijker", wordt hij geciteerd bij Marca.

Champions League

Overigens is het seizoen nog niet helemaal geslaagd, ondanks het eremetaal. "We willen het ook nog afsluiten met de Champions League, we willen de finale halen", vertelt de doelman. Daarvoor moet gewonnen worden van Manchester City, de eerste wedstrijd leverde een 4-3 nederlaag op voor de Madrilenen. "Als je goals incasseert, wordt een wedstrijd voor een keeper altijd verpest. Woensdag moet ik proberen om de nul te houden. Hopelijk gaan we door."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen