Roep om Brobbey bij Ajax: "Die gooit twee spelers op de grond"

Roep om Brobbey bij Ajax: "Die gooit twee spelers op de grond"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 april 2022 – Ajax had het de laatste weken moeilijk in de competitie en ook tegen PEC Zwolle loopt het niet als een trein bij de Amsterdammers, ondanks de 1-0 voorsprong bij rust. Dat heeft volgens Kees Kwakman en Mario Been ook met het spel van de Zwollenaren te maken.

"Er zit wel iets meer beweging in dit systeem, maar het levert niet echt grote kansen op. De beste kansen waren eigenlijk voor PEC. Er zit niet veel diepgang in het elftal bij Ajax, eigenlijk heeft Tadic dat nog het meeste", vertelt Kwakman bij De Eretribune. De Serviër zorgde in de eerste helft wel voor de enige treffer in de Johan Cruijff ArenA. Kostas Lamprou was kansloos bij een mooie knal van de aanvoerder.

"Het is geweldig ingeschoten", stelt Been, die de Amsterdammers ook moeizaam tot grote kansen ziet komen. "Op het laatst hadden ze nog wat mogelijkheden met wat schoten, maar het was zoeken. Dat komt ook doordat Zwolle het goed doet. De ploeg durft hoog druk te zetten, waardoor Stekelenburg gedwongen wordt om de lange bal te spelen. Die speelt hij negen van de tien keer naar Haller. Dan gaat het om de tweede bal. PEC Zwolle durft daarbij te voetballen."

Kwakman vindt dat Haller 'gif' mist in zijn spel. "Hij verliest vier kopduels van Mees de Wit, terwijl hij ongeveer twee meter is. Als je dat vergelijkt met Brobbey, wat die er inbrengt… Die gooit eerst twee spelers op de grond. Hij is fysiek zo groot, hij mag wel wat meer van zichzelf vragen", besluit de analist.

Reacties

gerelateerd