Ten Hag past systeem Ajax aan en verklaart passeren Berghuis

Ten Hag past systeem Ajax aan en verklaart passeren Berghuis

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 april 2022 – Ajax staat zaterdagavond tegen PEC Zwolle in balbezit met twee spitsen op het veld tijdens het Eredivisieduel in de Johan Cruijff Arena. Ajax-trainer Erik ten Hag kiest voor een iets anders systeem, mede omdat Steven Berghuis afgelopen week kampte met een blessure en hij meer dynamiek wil in zijn elftal. Vooral op rechts was dat de laatste tijd onvoldoende in zijn ogen. 

Dat legde Ten Hag voor het duel uit tegenover ESPN over het systeem. "Berghuis raakte tegen vorige week NEC geblesseerd. Hij heeft een aantal dagen niet kunnen trainen en daarom heb ik gekozen om hem niet te laten starten. Maar ik ben blij dat hij er weer bij is", begon de coach zijn betoog. Mohammed Kudus is op papier zijn vervanger, maar de aanvallende middenvelder zal dat positioneel heel anders invullen, mede door het gewijzigde systeem.

"In balbezit zijn Sébastien Haller en Dusan Tadic onze aanvallers, met Davy Klaassen erachter. Kenneth Taylor en Kudus moeten erachter erop klappen. We hadden te weinig dynamiek en snelheid de laatste tijd voorin, daar probeer wat ik aan te doen. Aan de rechterkant hadden we wat problemen, ik hoop dat dit een dynamisch geheel wordt", sprak de trainer van de Amsterdammers. "En vanaf links komen Tadic, Tagliafico, Kudus ook gewoon op."

Lees ookTen Hag gooit 18-jarig talent voor de leeuwen tegen PEC Zwolle

Situatie Onana
Ook kwam de situatie rondom keeper Andre Onana nog ter sprake. Ten Hag gaf aan dat Onana voor de bekerfinale geblesseerd was. "Hij wist niet dat Maarten Stekelenburg zou keepen", aldus Ten Hag, die aangaf niet te hebben gelogen over de situatie van de Kameroener. Op dit moment behoort hij niet tot de selectie, maar van vakantie voor hem is geen sprake (meer). "Onana is terug en traint. Hij is een lid van de A-selectie, maar ik kies nu voor drie andere keepers."

Reacties

gerelateerd